Helsinki Festival

Helsinkiben augusztus 15-31. között nagyszabású fesztivált rendeznek, amelyen szinte minden mûfajból nagyszerû produkciók láthatók. Ebben az idõszakban ide látogatók nem csak Granadából, Szentpétervárról vagy New Yorkból érkezõ mûvészek világzenei koncertjein vehetnek részt, hanem kiváló klasszikus zenei programokon is.

Ez alkalommal mutatják be a kortárs finn zeneszerző, Veli-Matti Puumala legújabb, Anna Liisa című operáját, amely Minna Canth 1895-ben, azonos címmel írt darabjából született. A klasszikusnak számító finn dráma, amely Ibsen és Strindberg világát idézi, egy gyermekgyilkosságot és annak következményeit dolgozza fel.
Igen gazdagnak ígérkezik a színházi, tánc program is, és helyt kapnak az új cirkusz irányzatot képviselő előadások is. The Sound of Silence (A Csend hangja) című előadásban Alvis Hermanis rendező és a Rigai Új Színház társulata egy soha meg nem valósult, 1968-as Simon &Garfunkel koncertet és annak akkori, a szovjet éra alatt élő lettek álmait mutatja be a szerelemről, békéről, a világjobbításról, Simon&Garfunkelről.
Látható lesz az egyik legfiatalabb finn koreográfus, Eeva Muilu előadása. A Michel Laubru által alapított Turak Színház Lyonból érkezik a tárgyjáték műfajába tartozó produkciójukkal, úgyszintén Franciaországból jön a Cirque Plume is Plic Ploc című előadásukkal. A Black Lion pedig egy finn cirkusz-színházi előadás, amelyben négy különböző műfajból érkező művész költői ihletettségű művet játszik.

További információ: www.helsinginjuhlaviikot.fi

Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása