Peer Gynt és Amadeus

Az e gy hete zajló Vidéki Színházak Találkozóján a Móricz Zsigmond Színház Fotel címû elõadását április 24-én két alkalommal teltház elõtt, nagy sikerrel játszották a Merlin Színházban. A nyíregyházi társulat még két elõadását tekintheti meg a budapesti közönség.

PEER GYNT
2008. május 2., 19 óra 
Nemzeti Színház
Rendező: Fazekas István  

"Amikor Peer (Horváth László Attila), haldokló édesanyja kezét fogja, s azt mondja, játsszák azt, Aase (Antal Olga) a gyermek, s ő a felnőtt, aki mesél neki, kishíján elérzékenyültem. A Peer Gynt olyan élményben részesíti a befogadót, amely manapság ritkán adatik meg. Íme, egy előadás, amely nem provokálja közvetlenül a nézőt. Egy előadás, amely élőbeszédszerű fordulatokat és szárnyaló költői dikciót kínál. Egy előadás, amely mérsékelten modern. Csak annyira, hogy a hatalmas ívű, népmesei-gondolati távlatokat a Krúdy Kamaraszínpad bensőséges terébe zárja. Egy előadás, amelynek címszereplője valóság és fantázia, hétköznap és képzelet között szabadon utazik."
Karádi Zsolt - Nyíregyházi Napló


AMADEUS
2008. május 3., 19 óra 
Új Színház         
Rendező: Tasnádi Csaba

"Salierit Fazekas István kelti életre: játéka oly árnyalt, olyan sokregiszteres, gyűlölet és esendőség, aljasság és személyes gyötrődés között lebegő, hogy - mialatt elítéljük és megvetjük az általa rajzolt udvari komponistát - nem tudjuk teljesen elítélni őt. Mozartot Avass Attila játssza, aki erős színekkel mutatja meg az infantilis, mosdatlanszájú, soha felnőni nem tudó zseni fizikai összeomlásának és szellemi diadalának rettenetes útját. Alakítása különösen az előadás utolsó fél órájában megrázó, amikor az őrülettel hadakozó, a Requiemet az idővel versenyt futva alokotó halandó ember és tündökletes zseni tragédiáját rajzolja meg. Molnár Mariann Constanze szerepében méltó párja Amadeusnak: játékos, önfeláldozó, lázadó, gyerekes, s egyben szerető hitves. A többi, kevésbé megírt szerepben Kuthy Patrícia, Jenei Judit, Tóth Zoltán László, Bárány Frigyes, Kocsis Antal és Kameniczky László látható.
Az Amadeus (zenei vezető Kazár Pál; konzultáns: Ladányi Andrea, Sediánszky Nóra) felkavaró előadás, amelyet látni kell! A nagyigényű produkció katartikus játék, amely néhol könnyeket csal a néző szemébe..."
Karádi Zsolt - Nyíregyházi Napló


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

süti beállítások módosítása