Amese marad

Májusi bemutatóra készül a  Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Zalán Tibor AMESE MARAD címû színmûvét László Sándor állítja színpadra, a premiert május 29-re tervezik.

Zalán Tibor: Amese marad
- jegyzetek két próba között -

Amese marad. - De kivel? Hol? És főleg meddig? Sorakoznak a kérdések, pedig adott a válasz: A Mese Marad! - velünk, itt és bárhol, örökre... Hiába produkál számtalan elképesztő történetet az élet. A sors mindig ismétli önmagát. Hisz élnek köztünk klisékké száradt figurák és mert jól ismerjük a közhelyekké vált történetetket.

...Ám itt kezdődik a színház!
Esetünkben:
- a történet - egy fiatal lány miatt perpatvar kerekedik, amely kizökkenti a falucska lakosait (bár igen rövid időre) a szürkével futtatott hétköznapokból.
- a szöveg - Zalán Tibor tollából. A cím: Amese marad -jelenetek egy kocsmai teraszról - a közhelyek és a pongyolaság irodalommá emelése. Sziporkázó dialógusok és frappáns szerzői instrukciók .
- a csapat - László Sándor rendező játékosságon és ugyanakkor véresen komolyan "komédiázáson" alapuló koncepciója, melyet Péter Ferenc, Csernik Árpád, G. Erdélyi Hermina, Vicei Natália, Pesitz Mónika és Pálfi Ervin elevenítenítenek meg, Janovics Erika tökéletesen szerepre szabott jelmezeiben és Szilágyi Nándor realisztikusan irreális díszletében, Bunford Gábor szaxofonjátékával fűszerezve.
- és még... - mindenki, aki bábáskodik a szülésnél: súgó, ügyelő, asszisztens, fény-, hangmester, díszletezők, kellékes, szervező, igazgató, sorolhatnám, de nem...
- végezetül és ELSŐSORBAN - Önök, Kedves Közönség!!!
Szeretettel Önöknek május 29-től a Jadran színpadán!

Góli Kornélia
dramaturg

süti beállítások módosítása