Az Aréna Szegeden

A MASZK Egyesület hamarosan induló tavaszi programsorozatának keretében az ALTERRA - Kortárs Elõadómûvészeti Központban, azaz a szegedi Régi Zsinagógában május 6-án a Közép-Európa Táncszínház Aréna címû táncszínházi elõadása látható este fél nyolckor.

A homok - az örök időmérő - körbekeríti életed... lapátolod a múltat, végigcsorog testeden a jelen. És a jövő? Maszkjai mögött üresség gomolyog. Félsz... a szíved egy halálraítélt hős, a gladiátor - ha győz, ölni fog, ha veszít, pusztul a remény is.
A test repedésein szivárog a bűn, mozdulatlanná dermed a jajkiáltás. Kiűzettünk. Fogadj vissza álmaidba...

 

Közép-Európa Táncszínház: Aréna

előadók: Blaskó Borbála, Bora Gábor, Hargitai Mariann,
Katonka Zoltán, Palcsó Nóra, Virág Melinda, Feicht Zoltán
m.v. (Magyar Állami Operaház)
zene: Kunert Péter, Plastikman, Karmanov
jelmez: Bánki Róza
fény, hang: Fogarasi Zoltán
smink: Ipacs Szilvi
konzultáns: Kozma András, Máriás Petra
koreográfus-asszisztens: Fodor Katalin

koreográfus: Duda Éva

Időpont: 2008. május 6. kedd, 19.30 Jegyár: 700 Ft
Szeged, Régi Zsinagóga

 

"Aréna. Aranyozott, mozduló-megálló, továbbgördülő érintés-relief... Érintésekből faragott-csiszolt-gyúrt csillámporos, szoborszépségű koreográfia...
(...) finom asszociációk peregnek bennem a cím kapcsán: harc-motívum, egy bizonyos tér-érzet (kör alak és akusztika), egy meghatározott kor-idő. Homokóra-élmény, időbe zártság - valami mulandó, és valami örök. (...) gondolatpárhuzamok, továbbgondolt képek, bennem születő és összekapcsolódó motívumok, az előadás ugyanis - ebből a szempontból - tulajdonképp zárt és csendes. Nem beszél, nem ígér, nem magyaráz, nem sugall mély tanulságokat. Szemet gyönyörködtető. Dekoratív. Koreográfiailag átgondolt. Igen. Az érzelmekre hat... pillanatokra. Elgondolkodtat? Tulajdonképpen alig. Viszont szép - pillanatokra nagyon, igazán. Szép. Ez az, amit az előadás lényegileg, esszenciálisan nyújtani tud. Már és még: "csak" szép."
(Juhász Dóra: Óarany férfi-nő ornamentika, Ellenfény)

Fotó: Dusa Gábor
Forrás: MASZK Egyesület, Szeged

süti beállítások módosítása