Little Otik

A Skót Nemzeti Színház 2008. májusában mutatja be Little Otik címû darabot, amelyet a cseh Jan Svankmajer filmje alapján Matthew Lenton adaptált színpadra és rendezett meg társulatával.

A darab egy kétségbeesett házaspárról szól. Mivel képtelenek normális családi életet élni, minden szeretetüket és törődésüket egy babának kinéző fadarabra vetítik. Olyannyira elhiszik, hogy ez a rönkdarab él, hogy lassanként megszállottságuk tényleg életre kelti a fadarabot. Kényszerképzetük egyre erősebbé válik, és a fababa valódi étvágyra gerjed: nem elégszik meg a babatápszerekkel, hanem a család macskáját is felfalja, azután meg a postást. A dolgok egyre furcsábban alakulnak, végül beállít egy szociális munkás, hogy megnézze, mi is történik ebben a családban.
Jan Svankmajer cseh művész, aki elsősorban szürrealista animációiról ismert, és ezek több művészt is megihlettek már. A Little Otik c. filmet 2000-ben készítette. Az 1999-ben alapított Vanishing Point társulat Skócia egyik legjelentősebb színházi csapata, amely a Skót Nemzeti Színházzal és a Citizens’ Theatre-rel közösen hozták létre a produkciót.

Bővebb információ: www.nationaltheatrescotland.com

Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása