Réti Anna: Kártyavár

Réti Anna Kártyavár címû koreográfiája látható május 10-én, szombaton a szegedi Régi Zsinagógában. A többszörösen díjazott fiatal alkotó partnere a színpadon ezúttal Gõz István.

 


Fotó: Kenyeres Csilla

Réti Anna: Kártyavár

előadók: Gőz István, Réti Anna
szöveg: Halasi Zoltán
zene: Barna Balázs
fény: Szirtes Attila
jelmez: Csorba Krisztina, Réti Anna
munkatárs: Hudi László, Szőke Sándor

koreográfia: Réti Anna

 Időpont: 2008. május 10. szombat, 19.30
Helyszín: Régi Zsinagóga, Szeged
Jegyár: 700 ft

 


fotó: Kiss Rudolf Péter

 Szülő és gyerek. Két titok. Két nyelv. Tanulgatják egymást. Cipelik egymás érzelmi terheit. Kötődnének, szabadulnának. És eljöhet a pillanat, amikor megfordul a viszonyuk.
Az előadás az egyik legtermészetesebb emberi kapcsolat, a szülő és gyermek közti viszony milyenségét kutatja. Mi történik akkor, ha a kapcsolat eltér az ideálistól? Ha alapjai nem elég erősek, ha az építmény stabilitása kérdéses. Erről a borulékonyságról szól a Kártyavár tizenhét jelenete, melyek versszövegeit Halasi Zoltán (költő, műfordító, esszéista, újságíró) a darab témáihoz írta.

Réti Anna a Pécsi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után a Rotterdami Táncakadémián folytatta tanulmányait. Magyarországra visszatérése óta szabadúszóként rendszeresen táncol hazai koreográfusok darabjaiban. 2006-ban jelentkezett első saját koreográfiájával Lélek pulóver nélkül címmel. Ez az alkotás több díjat is nyert a 10. Stuttgarti Nemzetközi Szóló Táncszínházi Fesztiválon, majd a II. Monotánc Fesztiválon elnyerte a közönségdíjat. Tavaly áprilisában a II. Budapest Fringe Fesztiválon Fringe-díjat kapott, májusban a szakmai zsűri Lábán Rudolf-díjat ítélt meg neki, júliusban pedig "A legeredetibb táncos-koreográfus" díját nyerte el a Szegedi Alternatív Színházi Szemlén.

Forrás: MASZK Egyesület, Szeged

süti beállítások módosítása