Szevasz Tavasz!

Különleges programokkal várják a fiatalokat szombaton reggel 10-tõl este 10-ig a Millenáris Parkban. A Szevasz Tavasz elnevezésû kamaszfesziválon a korosztályt foglalkoztató kérdéseket dolgozzák fel kötetlen formában.

A magánéletről, a szenvedélybetegségekről és az egészséges életmódról szóló, szülők és tanárok számára is nyitott beszélgetéseket és játékokat orvosegyetemisták vezetik, de lesz közös torna, tánc- és színházi előadások, filmvetítés és könnyűzenei koncertek is. 
 
  
A fesztivál reggel tíztől este tízig várja a látogatókat. Délelőtt egyebek mellett testzsír, vérnyomás, koleszterinszint és vércukormérést valamint életmód-tanácsadást tartanak. Az ezzel kapcsolatban felmerült kérdéseket a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai várják a helyszínen. Novák Péter a fenntartható fejlődésről beszélget az új generációval, amely nemcsak sport- és egészségügyi programokat talál a Millenárison, de a pénzügyekről is bővítheti ismereteit. A tinédzser léttel összefüggő, pszichés kérdésekre Dr. Tari Annamária válaszol a Szülőmegőrzőben. Szó lesz például arról, hogyan lehet feloldani a feszültséget anya és kamasz gyermeke között, de a nemi életről és a szenvedélybetegségekről is lehet beszélgetni - mondta Herceg György, főszervező.

Kora délután az egybegyűltek segítségével nevetés rekordot akarnak felállítani a szervezők, de egy rendhagyó képzőművészeti alkotás elkészítésében is segédkezhetnek a fiatalok. Az ötlet a Ludwig múzeum egyik aktuális kiállításához kapcsolódik, amelynek lényege, hogy mindenki lehet művész, bárki részt vehet a közös alkotásban. A gyerekek egy 20 méter széles, másfél méter magas fal oldalára festenek valamit ecset és henger nélkül. A kreatív munkát plüss állatokkal, bicikli pumpával vagy éppen fakanállal végzik a résztvevők - mondta el a Független Hírügynökségnek Menesi Attila, az egyik szervező. A bátrabbak saját tervezésű ajándékokat is készíthetnek a Hints zöld csoport recycle workshopjában, újrahasznosított anyagokból illetve már nem használt molinókból. Az esti koncert fellépői a Jacked, az Amber Smith, és a The Moog lesznek.

Forrás: Duna TV

süti beállítások módosítása