Én egy szemüveges kisfiú...

A KÉK Mûvészügynökség és a Mûvészetek Völgye közös produkciója az Én egy szemüveges kisfiú vagyok címû elõadás látható a Gödör Klubban 2008. május 11-én, este tíz órától. A darabot Pelsõczy Réka rendezte.


Fotó: Lehotka Judit Zolka

A KÉK Művészügynökség és a Művészetek Völgye közös produkciója
Én egy szemüveges kisfiú vagyok


Előadják:
Bánki Gergely
Bodor Johanna
Botos Éva
Elek Ferenc
Fodor Annamária
Gáspár Anna
Sipos Vera
Szamosi Zsófi
Vass György

Látvány: Cziegler Balázs és Pelsőczy Réka
Jelmez: Nagy Fruzsina
Zenei munkatárs: Erős Csaba
Zenei szerkesztő: Vajdai Vilmos
Mozgás: Bodor Johanna
Fény: Balázs Krisztián
Hang: Pokorny Attila
Dramaturg: Galambos Gábor

Rendező: Pelsőczy Réka

Gödör Klub: 2008. május 11. 22.00
/Bemutató: Kapolcs, 2007. július 29./

"Mi lesz ha nagy leszek?" címmel dolgozatokat írattam Pest különböző iskoláiban 6-16 éves korig. Kíváncsi voltam, hogy lehet dokumentumokat felhasználva színházat csinálni úgy, hogy az szórakoztató legyen, s közben beszélni tudjunk arról hogy Mi van ha nagyok vagyunk? (Pelsőczy Réka)


"Szinte tapintható az az öröm, nekibuzdulás, amellyel az előadás készült. Eredeti, gyerekek által írt szövegeket használtak föl hozzá. Felnőttek mondják gyerkőcök elképzeléseit, vágyképeit arról, hogyan is képzelik az életet. Látszik persze, hány évesek, de közben bizonyos gyermeki hangsúlyokat, gesztusokat használnak, és ez sajátos ellentmondásba kerül felnőtt voltukkal. A csemeték elképzelései viszont nagyon is tükrözik a felnőttek gyakran meglehetősen közhelyes, máskor irreális, a fantazmagóriák kategóriájába tartozó vágyait. Így igen jó görbe tükröt adnak arról a világról, amelyben élünk. A bejutásért közelharcot folytató publikum szinte másodpercenként nagyokat hahotázik, de néha elszorul a torka." /Bóta Gábor/

 

süti beállítások módosítása