Vidéki színházak

2008. május 13-14-én újra találkoznak a gazdasági igazgatók a nyíregyházi színházban. Ahogy a korábbi években évente kétszer találkoznak a gazdasági igazgatók, hogy megvitassák a színházak aktuális gazdasági kérdéseit.

A Móricz Zsigmond Színház gazdasági vezetője, Kirják Róbert elmondta, hogy 14 vidéki színház - pl.: Debrecen, Szeged, Miskolc, Győr, Békéscsaba - gazdasági vezetője vesz részt a találkozón. Budapestről a Madách Színház és a Vígszínház (Mádi Zoltán) gazdasági igazgatói érkeznek városunkba. A megye részéről Seszták Oszkár Elnök Úr, a város részéről előreláthatólag Giba Tamás Alpolgármester Úr lesz jelen e fontos eseményen.
13-án délután érkeznek a vendégek, akik a My Fair Lady-t és a Veszedelmes Viszonyok című előadást tekintik meg. A 14-én 10 órától kezdődő szakmai beszélgetés előadói: Dr. Gyimesi László a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének Elnöke, Nagyné Varga Melinda a Kulturális és Oktatási Minisztérium Művészeti Főosztályának főosztályvezetője. Délután Szabó Istvánnal az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgató helyettessével a színházi törvénnyel kapcsolatos kérdésekről beszélgetnek a résztvevők.

Forrás: Móricz Zsigmond Színház

süti beállítások módosítása