Nyolcan pályáznak

Nyolcan pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára; közülük hatan az elõzõ, eredménytelen pályázaton is indultak - jelentette be csütörtökön Brájer Éva, a városi közgyûlés kulturális és turisztikai bizottságának elnöke.
Ismét benyújtotta pályázatát Szurdi Miklós, a teátrum július 31-ig hivatalban levõ igazgatója, Csutka István rendezõ, Kárpáti Norbert színmûvész, Kuna Károly színmûvész, Márton András színész-rendezõ és Vasvári Csaba színmûvész. Új pályázóként a kecskeméti színházat tíz évig vezetõ Bodolay Géza rendezõ és Galgóczy Judit rendezõ indult el az igazgatói posztért.

A pályázókat - a korábban már indulókat is - egyenként meghallgatja majd a kulturális és turisztikai bizottság, valamint a szakmai szervezetek, s megismerkedik elképzeléseikkel a színház társulata is. A pályázatok várhatóan még ebben a hónapban a végső döntés kimondására jogosult közgyűlés elé kerülnek. Bármelyik jelölt megválasztásához minősített többség, azaz 17 érvényes szavazat kell.
Mivel azonban a közgyűlés az egyik képviselő halála miatt jelenleg 32 tagú, Brájer Éva szerint érdemes volna a választással megvárni a június elsejére kiírt időközi választást, hogy ismét teljes legyen a képviselő-testület.

A színház igazgatóját februárban nem sikerült megválasztania a közgyűlésnek, ugyanis egyik jelölt sem kapta meg a szükséges 17 szavazatot. A pályázatra akkor is nyolcan jelentkeztek, de a jelöltek egyike még a közgyűlést megelőzően visszalépett. A kulturális bizottság hét induló közül négy pályázatát támogatta. A közgyűlésen Csutka István, Márton András, Szurdi Miklós és Vasvári Csaba ismertette az elképzeléseit, de a titkos szavazáson egyikük sem kapta meg a megválasztáshoz szükséges számú szavazatot.

A színház jelenlegi igazgatójának megbízása július 31-én lejár, az új igazgatót kinevezése augusztus 1-től 2013 július 31. szól majd. Az igazgatóválasztás nem érinti a jövő évad már meghirdetett programját.

Forrás: Hírextra/MTI

süti beállítások módosítása