Jack Bradley: H.I.V.

Jack Bradley: H.I.V. címû darabját mutatja be a Negyednégy Színház az RS9 Színházban május 21-én. A darab második elõadását május 26-án maga a szerzõ is megtekinti, aki a jogdíjból befolyt összeget arra fordítja, hogy Londonból a magyar fõvárosba utazzon.


Simó Zsófi, Előd Álmos

Jack Bradley színműíró először 1975-ben tűnt fel (Stepping Stones - Royal Court, Ifjú Írók Fesztiválja), majd a ’80-as és ’90-es években összesen 20 produkció fűződött a nevéhez. Közben képezte magát, dramaturgiai és irodalomelméleti tanulmányokat folytatott, majd a Soho Színházban dolgozott 1989-94-ig. Ezt követően a Londoni Nemzeti Színház irodalmi vezetője és dramaturgja volt 13 éven át, Richard Eyre, Trevor Nunn és Nicholas Hytner műsorpolitikájára volt nagy hatással. Dramaturgként tanított és nemzetközi workshopokat tartott Belfasttól Buenos Airesig, Oslótól Sowetóig. Angliában többfelé tanított különböző kreatív kurzusokon. Ma szabadúszó dramaturg, színműíró és fordító. Dolgozik a londoni West End Sonia Friedman Produkciós Irodájának és a Tricycle Színháznak, valamint a Skót Művészeti Tanács tagja. Jelenleg a színműírásról ír egy könyvet az Oberon Books számára.


Simó Zsófi, Előd Álmos

H.I.V. (’Marital AIDS’) Egy darab az AIDS körüli etikai problémákról. Kívülállóként nagyon tudjuk, hogy mi a helyes elvi hozzáállás a témához, mit jelent toleránsnak, elfogadónak lenni. Igen kényelmes pozíció ez mindaddig, amíg álláspontunkhoz a "velem úgysem történhet meg ilyesmi" érzése társul. De mi történik, ha hirtelen mi magunk kényszerülünk szembenézni ezzel a problémával? Hová tűnik a biztonságérzetünk? Hogyan lehet folytatni egy derékba tört kapcsolatot?

Jack Bradley: H.I.V.

Szereplők:

Judi: Simó Zsófi
Ryk: Előd Álmos

Fordító-dramaturg: Varsányi Anna
Rendezőasszisztens: Kis-Várday Júlia

Rendező: Halasi Dániel 


Simó Zsófi, Előd Álmos

 Forrás: Negyednégy Színház

süti beállítások módosítása