Hamísított elektronikus levél

Hamísított elektronikus levélben értesítették a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházat, hogy a társulatot felvették az Európai Színházi Unióba (UTE), ezért Stefán Gábor igazgató feljelentést tett a zalaegerszegi rendõrkapitányságon - írta pénteki számában. /A szinhaz.hu szerkesztõségébe eljutottak az eredeti levelek, tekintse meg ITT! /

Az e-mailt a budapesti francia nagykövetség logójával és a francia kulturális intézet vezetőjének "aláírásával" küldték el Zalaegerszegre.

Stefán Gábor a lapnak azt nyilatkozta: gyanú merült fel, hogy közokirat-hamisítás történt. Már korábban is érkeztek a színházhoz nemzetközi kapcsolatokat érintő levelek: ezeken az UTE igazgatójának (Elie Malka), elnökének (Alexandru Darié) és jogi képviselőjének (Valeria Marcolin), valamint a magyarországi francia kulturális intézet igazgatójának (Jean Pierre Debaere) neve szerepel. A neves európai színházi és kulturális szakemberek, vezetők cáfolták, hogy ilyen tartalmú e-maileket küldtek a színházhoz - olvasható a lapban.

Stefán Gábor szerdán feljelentést tett a rendőrségen, a napokban döntenek arról, hogy indítanak-e nyomozást közokirat-hamisítás miatt.

Forrás: HVG

--------------

A szinhaz.hu szerkesztőségébe eljutottak a fent említett hamisított levelek illetve az erre érkezett hivatalos válasz Elie Malka és Alexandru Darié aláírásával.


TEKINTSE MEG A DOKUMENTUMOKAT ITT >>> 

ÉRTESÍTÉS AZ EURÓPAI SZÍNHÁZI UNIÓS TAGSÁGRÓL (francia nyelven)

ÉRTESÍTÉS AZ EURÓPAI SZÍNHÁZI UNIÓS TAGSÁGRÓL (magyar nyelven)

• HIVATALOS VÁLASZ EURÓPAI SZÍNHÁZI UNIÓ VEZETŐSÉGÉTŐL

süti beállítások módosítása