Zene-Bona, Szana-Szét

A Zene-Bona, Szana-Szét korunk gyermekverseit fûzi össze zenével és tánccal. A Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Táncszínház közös produkciója május 22, 27-én 11 és 15 órától, 23 és 28-án 10 és 15 órától, valamint júniusban három alkalommal várja a gyerekközönséget az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán.

A mai kisgyermekek mindennapjaiban egyszerre megférnek a hagyományos gyermekdalok és játékok, a számítógépes nyelvezet, régi mesék és új történetek, csuhé baba és kindertojás, a körülöttük lévő világ modern elemei. Ezt az új összhangot keressük mai költők gyermekszemüveggel írt, friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal.

Változnak az idők, változnak a gyerekek, változnak a versek. Fecske Csaba, Kiss Anna, Kiss Benedek, Kiss Dénes, Kukorelly Endre, Oravetz Imre, Tóth Kriszta, Varró Dániel egyéni látásmóddal közelednek a mai gyermekek lelkéhez. Egyre eszesebb fiaink és lányaink életét a költészet és a zene gazdaggá és teljessé teheti.

---------

Zene-Bona, Szana-Szét

Zene:  Kiss Ferenc, Lázár Zsigmond
Koreográfusok: Ertl Péter, Horváth Zsófia, Lengyel Szabolcs, Makovinyi Tibor, Foltin Jolán - a Honvéd Táncműhely alkotói.
Látvány: Őry Kati 
Tánckari asszisztens: Hortobágyi Gyöngyvér
Tánckarvezető: Lengyel Szabolcs

Szerkesztő-rendező: Foltin Jolán, Novák Eszter

süti beállítások módosítása