Földvári Kultkikötő

Idén végleg beérett Nagy Viktor munkája: második évébe lépett a Balatonföldvári Kulturális Kikötõ. A sikert jelzi, hogy mintegy 15 ezer látogatója volt a 26 programnak.

Nyárvégi mérleg Nagy Viktorral, a kikötőparancsnokkal

A sokaknak a Portugál című filmből ismert színésszel nem egyszerű az időpontegyeztetés egy kis értékelésre. Alig gördült le a függöny ugyanis a Tökfilkó, avagy a hülyéje című kaposvári előadás után, már a jövő nyári program megszervezésénél tart. A következő interjúidőpontban viszont egy úton fekvő, törött lábú mókus gyors orvoshoz juttatásában segédkezik. Harmadszorra azért elárulja, hogy az egykoron kultikus helynek számító, ám pár éve még gaz lepte Bajor Gizi Szabadtéri Színpad felújítási munkálataiba két éve a földvári önkormányzattal és az Összpróba Alapítvánnyal kezdtek bele.
A Balatonföldvári Kulturális Kikötő alapgondolata az volt, hogy kellemes és tartalmas kikapcsolódást teremtsen a régióban lakó és nyaraló polgárok számára. Nagy Viktor szerint mára elérték, hogy a térség egyik kulturális központja lett a "kikötő", amely helyi vállalkozók és művészek összefogásából ébredt föl kissé hosszúra nyúlt "Csipkerózsika álmából".
 

Idén a tavalyinál még gazdagabb programmal csábították a tópartra a színházbarátokat. Színpadra került többek között a Vári Éva és Kulka János főszereplésével bemutatott Richard Alfieri vígjáték, a Hat hét, hat tánc, a Beszterce Ostroma című előadás a Díszes Társaság előadásában, a Katona József Színház és a Balatonföldvári Szabadtéri Színház-
Kulturális Kikötő közös szabadtéri bemutatója Mi ez a hang? Dzsesztetés címmel. De emlékezetes este volt az is, amikor a Kálmánchelyi-Stefanovics-Végh-féle produkció, a Libiomfi című film színházi változata kerül színre.
Nagy Viktor elárulta, hogy mindezek mellett a Kistehén tánczenekar, vagy a KFT is sokakat vonzott, ahogy az egész nyár közepéig nyitva tartó kiállítás és mozi is. A kikötő parancsnoka elárulta: két hónap alatt 15 ezren fordultak meg a 26 programon a Kulturális Kikötőben, ami előrevetíti, hogy nem elérhetetlen álom az egész éves nyitva tartás sem. Igaz, az idei év költségvetésből még hiányzik egy négymillió forintos tétel, de a még el nem bírált pályázatok segítségével ez pótolható. A jövő évadra a legnagyobb újdonságnak azt ígéri, hogy a gyerekprogramokkal a családosoknak is lehetőséget teremtenek a kultúrált szórakozásra a Balaton-parton.
Nagy Viktor elárulta: a kaposvári évadnyitóig Balatonföldváron marad, ám addig sem nagyon pihen, legfeljebb két egyeztetés között horgászik egyet, esetleg megment egy-egy példányt a földvári mókuspopulációból.


tazolta -  www.csiky.org

süti beállítások módosítása