Moldova Camping

Egy merõben új szerkezetû színházi projektre hívja fel a figyelmet a Német Kulturális Ügyiroda (Büro für Kulturelle Angelegenheiten). A Moldova Camping elnevezésû programsorozat Berlinben, a Theater Hebbel am Ufer (HAU ZWEI) színházban lesz látható június 17-én és 18-án.

A színház erre a két napra "indoor"-kempingezőhellyé alakul át, amely a Moldovai Köztársaság művészei és kultúra területén dolgozók játszóhelyéül szolgál. Célja bemutatni a nézőknek egy kevéssé ismert állam kultúráját, valamint konfrontálni látogatóit azzal, ahogy egy kis európai állam gondolkodik.
Színes, "kempingezős" hangulatú előadások várnak a látogatóra: lesz színházi előadás (Nicoleta Esinencu: V.md), performansz a sátorban (Tent Event - Pavel Brăila; Fischka Társulat), színpadi felolvasás (Tanja Dückers, Nicoleta Esinencu: Üdvözlet Transznisztriából), valamint Chişinău Generáció címen fiatal moldáv filmesek munkái láthatók. Továbbá nem hiányozhatnak egy hagyományos kemping berendezései sem, mint amilyen az automata, vagy a tusoló. A Moldova automata olyan termékeket tartalmaz, amelyeket magával vihet, elajándékozhat vagy éppen elmesélhet a látogató. Egy érme bedobása után az automata mesélni kezd a kiválasztott termékről, annak történetéről, a hozzáfűződő emberek életéről, gazdasági szerepéről vagy éppen bordalra fakad. A "diskurzus tusolóban" címmel pedig rövid előadásokat rendeznek a következő meghívott vendégekkel: Vitalie Ciobanu, újságíró (Chişinău); Lilia Dragneva, a KSA (Kortárs Művészetek Központja-Chişinău) művészeti vezetője; Dumitru Marian, az OHW TV Studio és a chişinăui Cronograf Fesztivál producere; Stefan Rusu, művész és kurátor (Chişinău).

A Moldova Camping vendégszerepel a Braunschweigban rendezendő THEATERFORMEN keretében, június 15-én, valamint a bukaresti Goethe Intézetben június 27-én.

További Iindormáció: www.sauerbrey-raabe.de, www.rabenkultur.de

Forrás: ITI Magyar Központ

 

süti beállítások módosítása