Újra a POSzT-on

Az idén 8. alkalommal megrendezésre kerülõ Pécsi Országos Színházi Találkozóra, a színházi szakma legrangosabb hazai megmérettetésére újra meghívást kapott a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház is. Az elmúlt színházi évadban bemutatott több mint 300 új elõadás közül 141 hazai és határon túli elõadás megtekintése után választotta ki Kukorelly Endre az általa legjobbnak ítélt 16 produkciót. Ezek között szerepel a Fotel címû elõadása, amelyet Bodó Viktor  rendezett. A darab 2008. június 7-én 18.00-tól és 8-án 18.00-tól látható.


Jelenet a Fotel c. előadásból

Az előadáshoz kapcsolódóan alkotói beszélgetésre is sor kerül az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szervezésében. Vendég: Bodó Viktor és a Móricz Zsigmond Színház társulata. Helyszín : Leőwey Klára Gimnázium, időpont: 2008. június 7-e 20.00 h.


Pregitzer Fruzsina - Nem viccelek, csak játszom című önálló estjén

Az idén az úgynevezett OFF program keretében két előadásunk is látható. A Művész Stúdióban áprilisban bemutatott Pregitzer Fruzsina - Nem viccelek, csak játszom nagysikerű önálló estje is Pécsre utazik. Az előadás 2008. június 7-én 20.30-tól látható. A szeptemberben bemutatott Ágacska című zenés mesejátékot pedig 2008. június 8-án 11.00-tól láthatja a közönség.


Jelenet az Ágacska c. előadásból

Színházunk sikersorozata idén is folytatódik, ugyanis az elmúlt 6 évben minden alkalommal szerepeltek a POSZT versenyprogramjában.
Külön érdekességnek számít az is, hogy a találkozó abszolút toplistáján is igen előkelő helyen szerepel a Társulat.

Az elmúlt 6 év alatt összesen meghívott 90 előadás az alábbiak szerint oszlott meg:

1.    Katona József Színház, Budapest - 8 előadás
2-3. Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza - 7 előadás
       Csiky Gergely Színház, Kaposvár - 7 előadás

Forrás: Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház

süti beállítások módosítása