Utca-Szak

2008 derekán megalakult az UtcaSzínházi AlkotóKözösség. A kulturális Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy megpróbálják a jelenlét és a jelenidõ közvetlen nyelvén egyszerû történetekben tetten érni azokat a jelenségeket, amelyekrõl úgy tapasztaljuk egyformán befolyásolnak (bántanak vagy okoznak éppen örömet) mindnyájunkat.

Minden előadást kísérletnek tekintenek, egy mindenki számára egyformán elérhető értés megtapasztalásnak.

Az alkotóközösség egyformán fontosnak tart minden közeget - legszívesebben olyan terepre merészkednének (kizárólag 4x4es színpadunkkal és maszkjainkkal felvértezve) ahol eddig semmilyen hasonló esemény nem járt (sikerrel). 
 
Előadásaik stílusa darabról darabra változik. Az origó, a maszkos utcaszínház, az olasz tagjainktól elesett Commedia dell'Arte (előadási eszközeinek és maszkjainak) modern újraértelmezésére tett ismétlődő kísérlet. Alapvető igény, hogy előadásaik hatásukat rövid epizódokban, sok akcióval - mondjuk így - rajzfilmszerű eseményekkel, kevés, a néző fantáziáját felgyújtó szöveggel fejtsék ki. 

Tekintse meg az alábbi linken elhelyezett rövid filmes dokumentumot! 
http://video.yahoo.com/watch/1853527

Ha egy hosszabb anyagra is kíváncsi, tekintse meg az alábbi filmeket:
1.rész:
http://video.yahoo.com/watch/2055600/6486274
2.rész:
http://video.yahoo.com/watch/2055867/6487095


Utca-Szak első munkájának címe:

Matt.
Útkereső kísérlet.
Az olasz maszkos komédia játéktechnikája a magyar kortárs színház lehetőségeivel.
Commedia dell' arte mesterek.
9 színész.
21 maszk.
4x4-es színpad.
Zéró kellék - a néző képzeletében egészül ki a játék.
Látszólag feloldhatatlan helyzetek a nyers komédia eszközeivel.
Az élet nem tartogat semmiféle változást? Mondhatnánk is magunkban: MATT!

A 2008 márciusában megrendezésre kerülő Budapesti Fringe 3.0 Fesztivál az Utcaszínház ezen előadását szakmai díjjal tüntette ki, ami a Fringe díjak közül a legmagasabb elismerést jelenti profik számára.

****

Kedves kultúrafogyaztó honfitársunk!

Szeretnénk meghívni téged az Utca-Szak soron következő Matt előadására!

Időpontok:
Június 7. 20:00
Június 8. 20:00

Helyszín: Tűzraktér VI. ker. Hegedű utca 3.


Amennyiben nem tudsz jelen lenni ezen játékainkon a későbbiekben a Poszton ( Pécs, június 12.) valamint a Híd Ünnepén (Budapest, június 21.) is találkozhatsz velünk!

A következő munkánk, Az angyalarcú démon vagy becsületgyilkosság a mozi Mekkájában, bemutatója július17.-én lesz látható a Zsámbéki Nyári Színház keretei között.

"A nyári zsongástól nyugtalan Nyuszilányka kimegy a strandra. Arrajár egy éhes kígyó, megéhezik a nyuszira. A nyuszinak mint férfi tetszik a hüllő. Félreértett nászuk végén ragadozója már majdnem benyelte volna áldozatát, amikor beront a Puma..."

Szeretettel Várunk!
Utca-Szak

süti beállítások módosítása