Kéktó Színházi Fesztivál

Második alkalommal rendezik meg Szigetszentmiklóson 2008. június 28-29-én a Kéktó Színházi Fesztivált. Helyszínéül a Kéktó Szabadidõ Park, a fesztivál névadója szolgál, ahova két elõadás erejéig szabadtéri színházat varázsolnak a szervezõk.

Pintér Tibor címszereplésével mutatja be finnországi turnéjáról visszatérve a szigetszentmiklósi Sziget Színház társulata a Kéktó Színházi Fesztivál első estéjén Kálmán Imre Cirkuszhercegnő c. művét.
Az operett két világ, az arisztokrata és a vándorcirkuszos élet találkozásáról és természetesen - operettről lévén szó - a szerelemről szól hol drámai, hol mulatságos jeleneteken keresztül Domján Gábor által tervezett nagyon látványos díszletben.
Az ország különböző pontjáról érkező vendégszínészekkel megerősített társulat tagjai között látható Kulcsár Lajos (Operett Színház, Budapest), Várfi Sándor (Csokonai Színház, Székesfehérvár), akiket aligha kell bemutatni a szigetszentmiklósi közönségnek, hiszen a Jakobi: Leányvásár és az Ábrahám Pál: Viktória című operettekkel belopták magukat a színházlátogatók szívébe.
A Csepel-szigeti közönség előtt ezzel a produkcióval debütál Steinkohl Erika, a Sziget Színház új szubrettje. Erika táncoskomikus párja Petróczi Gábor, aki nagy sikert aratott a közönség köreiben a 2008. februárjában bemutatott Weber: József és a színes szélesvásznú álomkabát című musical főszereplőjeként.
Az elmúlt két év alatt a lendületes operettekkel, látványos díszlettel és a többségében fiatal tehetséges színészek játékával sikerült megszólítani az ifjabb közönséget is. Remények szerint folytatódik a tendencia és a manézs, a cirkusz világába játszódó meglepetésekkel, fordulatokkal teli produkció ismételten megmozgatja a közönséget.

A Kéktó Színházi Fesztivál második napján a "Magyar tánc utazó nagykövetei", az ExperiDance mutatja be "Ezeregyév" című történelmi tánc-show-ját, mely a magyar történelmet dolgozza fel 21 képben, a honfoglalástól napjainkig, 260 kosztümre, fénytechnikára és fergeteges zenére épülve.
A Román Sándor Tánctársulat 1997-ben alakult. Tagjai Táncművészeti Főiskolát végzett hivatásos táncosok. Egy speciális, csak rájuk jellemző stílust alakítottak ki: a hagyományos magyar néptáncot ötvözték modern táncstílusokkal és show-elemekkel. Darabjaik Magyarországon, műfaji kategórián belül, 8 éve a legkeresettebb színpadi produkciók közé tartoznak. A társulat öt különböző egész estés show-ját 1.100 előadáson keresztül, több mint 750.000 néző látta és ünnepelte. Sikerük titka a találó téma vállaszatás mellett a fellépéseik nagyszabású szakmai és technikai felkészültsége.

A szervezők esténként 1.000 nézőre számítanak. A látogatók kényelmét erre az alkalomra épített lelátó szolgálja. Jegyek elővételben kaphatók.

A Fesztivál szervezője: a Városi Könyvtár és Közösségi Ház
(2310 Szigetszentmiklós, Tököli út 19.
06-24/530-980, 06-20/552-0401)

süti beállítások módosítása