Az évad végén lezárul egy korszak a Krétakör történetében, s mielõtt ismét újrarajzoljuk a kört, szeretnénk nézõinknek egy sajátos áttekintést nyújtani az elmúlt idõszak munkájáról. Bizonyos távolságból szemlélve talán jobban láthatóak az egyes elõadások kontúrjai, esetleg új összefüggések fedezhetõek fel közöttük. Kiderülhet: mi honnan indult, hova vagy miért éppen eddig tart?

Visszakanyarodva a legutóbbi fordulóponthoz, felidézzük 2002-ből az előző periódus utolsó, s az új első produkcióját. A Leonce és Lénából kiindulva megmutatjuk miként alakult a Hamlet-motívum Schilling Árpád rendezéseiben a Sirájon át a hamlet.ws-ig. A HazámHazámat a FEKETEországgal párba állítva pedig felelevenítjük Magyarország rendszerváltás utáni történetének sajátos, krétakörös olvasatát. A KRÉTAKÖRMENET tehát ünnep, mellyel megemlékezünk az elmúlt időszak kísérleteiről, és utat nyitunk az újabbak felé. És ha ünnep, akkor természetesen buli, ahova mindenkit várunk, ahogy eddig is, és újra, még egyszer, majd tovább, tovább... 

 

   *
      Június 10-11-12. 20.30 PestiEsti, Trafó Kortárs Művészetek Háza

A társulat nagysikerű színházi cuvée-je nyáriasított változatban ezúttal az utcáról is megtekinthető. Az előadások után a Trafó Bárban folytatódik a partika.
Jegyár: 2500Ft, diákjegy: 1900Ft

    *
      Kísérőprogramok:

Június 10. 23h - I.O.N zenekar
Az előadásban szereplő hangszerruha készítőjének, Temesvári Balázsnak együttese. A Pestiesti videós csapata (Gábor Marci, Juhász András) VJ-znek

Június 11. 23h - Danublus zenekar Bécsből!
A PestiEsti zeneszerzőjének, Bozsóki Imrének együttese jammel: rock, rap, funk, balkan, psycadelic.

    *
      Június 14-15., Merlin Színház, Nagyterem

11 h Leonce és Léna
15 h Siráj
20 h Hamlet3 - NÉMET NYELVŰ ELŐADÁS MAGYAR FELIRATTAL!
22 h hamlet.ws

Schilling Árpád rendezéseit meghatározta a személyesség, munkáiból kirajzolódik a Hamlet-motívum. Most maratoni előadás-sorozat keretében, a Leonce és Lénából kiindulva a Sirájon át a hamlet.ws-ig mutatjuk be ezt az ívet. Ráadásként meghívtuk a híres bécsi Burgtheater Schilling rendezte Hamlet3 előadását is.

    *
      Június 16. 20h, Merlin Színház, Nagyterem: Siráj - utolsó előadás

Az előadások kísérőprogramjaként a Merlin kávézójában kiállítást rendezünk Lukács Zsoltnak a Siráj és a hamlet.ws külföldi vendégjátékain készült fotóiból.

A jegyek ára egységesen 2500 forint, kivéve a hamlet.ws előadást, melyre belépőket feliratkozás alapján biztosítunk. A Leonce és Lénára és a Sirájra egyaránt jegyet váltók automatikusan feliratkozhatnak a hamlet.ws listára.

    *
      Június 18-19-20., 18h A Nibelung-lakópark, OPNI

A Térey-Mundruczó-Krétakör szerencsés együttállásból született produkciót a bezárt elmegyógyintézetben búcsúztatjuk.
Jegyár: 3000 Ft

    *
      Június 25-26-27., 20h FEKETEország, Millenáris Park - Teátrum

Hazánk Európai Uniós csatlakozása alkalmából készített produkció (amely keletkezését tekintve a HazámHazám folytatása, a rendszerváltozás utáni Magyarország történetének sajátos, krétakörös olvasata) - bemutatója után közel négy évvel, a világ 23 városában tett vendégjáték után - még egyszer visszatér a Millenáris Teátrum falai közé, hogy szembesülhessünk időszerűségével. Gyerekelőadás, csak felnőtteknek: haladóknak és egyhelyben toporgóknak!
Jegyár: elővételben: 2500 Ft, a helyszínen: 3000 Ft

Június 26-27-én vetítést tartunk a Krétakör filmjeiből. A program 16-18 óráig tart mindkét napon a Millernáris Teátrumban, az eseményre a belépés ingyenes!

    *
      Június 28. 17 órától, Millenáris Park, Szabadtéri Színpad: Krétakörmenet záróbuli

A Krétakör Színésztánczenekar koncertje és meglepetés programok várják az érdeklődőket.

A belépés ingyenes!

Az előadásokra jegyrendelés: jegy@kretakor.hu

süti beállítások módosítása