KultúrSokk Színház

2008 júniusától a Budapest Film népszerû KULTÚRSOKK márkája új sorozattal, a KULTÚRSOKK SZÍNHÁZ gyûjteménnyel bõvül. A sorozat nyitányaként a 25 éves Katona József Színház emlékezetes elõadásait jelentetjük meg. A sorozat indításakor célul tûztük ki, hogy ez a hiánypótló gyûjtemény gazdag válogatást nyújtson a magyar színházi élet mára már klasszikussá vált, legendás darabjaiból.

A kiadványokat olyan extrákkal tarkítjuk, melyek segítségével közelebbről megismerhetjük az alkotókat, illetve betekintést nyerhetünk a színházi alkotó munka részleteibe is: az előadásban játszó színészek biográfiái, interjúk az alkotókkal, kisfilmek, beszélgetések; ’pop-up’ ablakban megjelenő ’tudásmorzsák’, illetve az iskolai oktatást is megkönnyítő audiokommentárok, amelyeket a Magyartanárok Egyesülete állított össze, segítik majd az egyes darabok befogadását.

A KULTÚRSOKK SZÍNHÁZ sorozatban 2008 júniusában az alábbi színdarabok jelennek meg:

- Csehov: Három nővér (Rendező: Ascher Tamás)
- Moliere: Tartuffe (Rendező: Zsámbéki Gábor)
- Nestroy: A talizmán (Rendező: Máté Gábor)

Terveink szerint az év végéig a Katona József Színház repertoárjából további 7 legendás előadást ’közvetítünk’ a színházat kedvelők népes táborához:

- Alfred Jerry: Übü király
- Spiró György: Csirkefej
- Ny. V. Gogol: A revizor
- A. P. Csehov: Platonov
- Werner Schwab: Elnöknők
- A. P. Csehov: Ivanov
- V. Szigarjev: Fekete tej

A sorozathoz vásárlói akció is kapcsolódik. Minden DVD-ben 1 kisfüzet illetve 1-1 matrica található. A matricákat a kisfüzet utolsó lapjára kell beragasztani. Amennyiben a sorozat mind a 10 matricája összegyűlik, a gyűjtőoldalt az utolsó DVD megjelenése utána a Katona József Színház pénztárában (Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor u. 6.) különleges díszdobozra lehet beváltani.

 

süti beállítások módosítása