Magyar operett

Második alkalommal hívták meg Finnország legnagyobb operett fesztiváljára a szigetszentmiklósi Sziget Színházat, Pintér Tibor társulatát, ahol öt alkalommal, magyar nyelven, finnül feliratozva 1500 nézõ elõtt mutatták be Kálmán Imre Cirkuszhercegnõ címû darabját, élõ zenei kísérettel.

2008. júniusában rendezte meg a finn Haukipudas város a 10. jubileumát ünneplő Operettviikko, azaz Operett Hét elnevezésű színházi fesztiválját.

A fesztivál első nyolc évében orosz színház előadásában bemutatásra kerültek a legismertebb operettjeink, többek között a Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Bál a Savoyban, A víg özvegy.

Tavalyi évben kapott elsőként magyar színházi társulat meghívást az Operett Hétre, így a szigetszentmiklósi Sziget Színház által mutathatta be Ábrahám Pál Viktória című operettje, A Váci Szimfonikus Zenekar és az Oului Szimfonikus Zenekar tagjaiból összeállított idétlenes kamarazenekar kíséretével, Fakas Pál - a Váci Szimfonikus Zenekar vezetője, és a budapesti InterOperett karnagya - vezénylésével. A premier előadáson jelen volt Hajdú András Nagykövet és Pap Éva a Helsinki - Magyar Intézet igazgatója is részt vett. Társulatának sikerével a helyi, a regionális és a finn országos sajtó is foglalkozott.

Az idei rendezvény rangját emelte, hogy a jubileumi évének megszervezésében nagy feladatot vállat magára Tytti Isohookana-Asumaan asszony, Finnország volt kulturális minisztere, az Európa Parlamentben a csángó ügy elkötelezett szóvivője.

A tavalyi siker az idén megismétlődött! Pintér Tibor társulata öt alkalommal, magyar nyelven, finnül feliratozva 1500 néző előtt mutatta be Kálmán Imre Cirkuszhercegnő című darabját élő zenei kísérettel. A finn nézők álló tapssal ünnepelték a fiatalos lendületet, a magyar virtust, az operett zenéjét. A nézőket teljesen elvarázsolta a szerelemről, vicces helyzetekről szóló mese, melyet teletűzdelt írója agyafúrt szócsavarásokkal.

süti beállítások módosítása