Évadvégi turnén

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház 2007/2008-as évadjának vége nagyon mozgalmasra sikerült vendégjátékok szempontjából: alig egy hónap alatt harmadszor turnézik Magyarországon a társulat.


Jelenet a George és Lennie című előadásból

Május 25-28 között a Vendégségben Budapesten - Határon Túli Magyar Színházi Estek program keretében Budapesten mutatták be az elmúlt évad három előadását: Visky András Júlia című monodrámáját valamint a John Steinbeck regényei alapján készült George és Lennie című produkciót a budapesti Thália Színházban játszották, a Witold Gombrowicz Yvonne, burgundi hercegnő című darabjából készült előadást pedig a Budapesti Nemzeti Színházban vitte közönség elé a társulat.

Június elején a VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozón vett részt a színház, ahol az Yvonne, burgundi hercegnő című előadást mutatták be két alkalommal, 5-én és 6-án. A produkció a fesztivál versenyprogramjában szerepelt, és kitüntették egy alakításdíjjal: Pálffy Tibor színművész a Kamarás szerepében nyújtott alakításáért elnyerte a fesztivál legjobb férfi epizódszereplőjének járó díjat.


Pálffy Tibor a Kamarás szerepében az Yvonne, burgundi hercegnő című darabban

A harmadik turné a már hagyományossá vált kisvárdai turné lesz, melyre az idei évben június végén kerül sor. A Kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja az idén huszadik alkalommal kerül megszervezésre, a jubileumi találkozó keretében pedig minden eddiginél gazdagabb műsor várja az érdeklődőket. A sepsiszentgyörgyi színház két produkcióval szerepel a fesztivál programjában: 24-én a George és Lennie, 26-án pedig az Yvonne, burgundi hercegnő című előadásokat játssza a kisvárdai közönség előtt a Tamási Áron Színház társulata.

Forrás: Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

süti beállítások módosítása