Megtartani a nézőt

Izgalmas, szép évadot zárt a társulat, melyet eredményes vendégjátékok, személyes sikerek fémjeleznek - mondta Habis László, Eger polgármestere. Kiemelte: nagyon fontos minden olyan lépés, amely a fiatalok megnyerésére irányul, mert erõsíti a város iskolajellegét.


Bókai Mária és Csizmadia Tibor

Mindkét fenntartó önkormányzat fontosnak tartja a színház munkáját - ezt erősítette meg Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke is. Továbbra is olyan színházat szeretnének, amely népszínházi feladatot lát el, az egész megye közönségének játszik. Elmondta: 60 millió forint egyedi kormányzati támogatást kap a színház a műhelyház korszerűsítésére. 20 millió forintra pályáznak a színészház felújítására, melyhez a fenntartó 15 millió önerőt biztosít.


Csizmadia Tibor és Mészáros Sándor

Csizmadia Tibor, igazgató-főrendező hozzátette: szűkített költségvetéssel indult az évad, de január óta kiegyensúlyozott a működés. Azt hangsúlyozta: csak akkor tudnak a minőségi munkára figyelni, ha biztos anyagi háttérben dolgozhat a társulat. Örömmel mondta, hogy jó híre van a szakmában a színháznak, büszke a társulatra. Azt szeretné, ha a színház jövőre is kíváncsiságot keltene és beszédtémát adna.


Hüse Csaba

A társulati ülésen az örökös tagok közé választották Bókai Mária színművészt, Aldobolyi-Nagy György zeneszerzőt és Mészáros Sándor színpadmestert. Kiosztották a a Gárdonyi Géza Színház és a Heves Megyei Hírlap által alapított Közönségdíjat. Idén is több százan voksoltak. A nézők javaslatai alapján az évad legjobb színésze: Hüse Csaba, színésznője: Mészáros Sára, rendezője pedig Csizmadia Tibor lett. Minden évadzárón a társulat is voksol az évad művészére és színházi dolgozójára. Idén Hüse Csaba, színművész és Baranyi Balázs, hangosító kapta az aranya, illetve ezüst gyűrűt. /pcs/


Mészáros Sára

Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása