Függetlenek Éjszakája

A Fõvárosi Önkormányzat kezdeményezésére szeptember hónapban egy nagyszabású "színházi évadnyitó rendezvénysorozat"-ra készülnek a budapesti, vidéki színházak, színházi szervezetek. Ennek részeként kerül megrendezésre a Függetlenek Éjszakája szeptember 20-án a BESZT és az FSZSZ szervezésében. A szervezõk június 30-ig várják a programhoz csatlakozni kívánók jelentkezését.

 
 

FÜGGETLENEK ÉJSZAKÁJA

Felhívás a Függetlenek Éjszakája programhoz való csatlakozásra

A 2008-as XIV. Alternatív Színházi Szemle az előző 5 szegedi év után új helyszínre - Debrecenbe költözik. A Szemle budapesti záró eseményeként különleges "évadnyitó bulira" készülünk. 2008-ban első alkalommal a Múzeumok Éjszakája mintájára egy új kezdeményezést indítunk útjára, szeptember 20-án Függetlenek Éjszakája című rendezvénnyel nyitjuk a 2008/2009-es évadot.

A kezdeményezés célja, hogy egy sokszínű, pezsgő este keretében alkalmat és teret adjunk a független szféra megnyilvánulásainak, hogy Budapest számos pontján, a legkülönbözőbb helyeken kora délutántól éjjelig nyitott ajtókkal várjuk az érdeklődő közönséget.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő összkulturális forgatag reményeink szerint kreatív összefogással jön létre.

A tervek szerint a Függetlenek Éjszakája rendezvényhez csatlakozó helyek, intézmények gondoskodnak a programkínálatról, maguk szervezik a műsort, írják az este forgatókönyvét.

Amennyiben csatlakozni kíván a Függetlenek Éjszakája rendezvényhez, részvételi szándékát jelezze az eri.ildiko@merlinszinhaz.hu (Éri Ildikó) vagy az afszsz@chello.hu (Trifonov Dóra) címen június 30-ig!

BESZT, FSZSZ

-------------

A színházi évadnyitó rendezvénysorozat tervezett programja:

Kolibri Fesztivál  - szeptember 6-7.
Vígszínház "nyílt nap"  - szeptember 13.
Örkény Színház "nyílt nap"  - szeptember 13.
Budapesti Operettszínház Broadway Fesztivál - szeptember 19-20.
Függetlenek Éjszakája (a BESZT és az FSZSZ szervezésében)  - szeptember 20.
Csepűrágó Fesztivál - szeptember 21.

 

süti beállítások módosítása