Babaszínház és zene

A Széna téri Kultúrális Körforgalomban a legkisebbeknek is találhatunk szórakoztató programokat a nyár során. A Four Fathers: Teli torokból címû zenés délelõttje 2 éves kortól, a  Bozsik Yvette Társulat: Négy évszak címû babaszínháza pedig 0-3 éves korig várja a csillogó tekinteteket.


Four Fathers

2008. július 09. szerda, 11 h
Four Fathers: Teli torokból
(kicsinyek zenés délelőttje 2 éves kortól)

Mit szeret egy kisgyerek? Szeret játszani, szereti, ha mesélnek neki. Szeret zenét hallgatni, s maga is szívesen részt vesz a muzsikálásban.
És mit nem szeret? Sokáig egy helyben ülni, csendben lenni.
A kettő és nyolc év közötti gyerekeket - és érdeklődő szüleiket, nagyszüleiket - a Mammut Színházban ez alkalommal olyan előadás várja, amelynek alkotói minderre tekintettel vannak. Itt a kicsik értő és gyerekszerető mesélő-műsorvezető szavai kíséretében szebbnél szebb, értékes zenéket hallanak. Rengeteg játék tarkítja az előadást, amelyben a gyerekek maguk is részt vehetnek, mozoghatnak, és a hangjukat is hallathatják. Közben pedig megismerik a hangszereket, az emberi hangot. Észrevétlenül olyan 'magocskákat' ültetünk el bennük, amelyekből néhány év múlva igazi zeneszeretet sarjadhat ki.
 
A műsor alcíme akár az is lehetne, hogy 'a hangszerek mi vagyunk'. A négy énekes, akiknek szép hangjuk és kikezdhetetlen énektudásuk mellett ellenállhatatlan humoruk is van, egy sor hangszer hangját utánozzák, valamint kedves, vidám, szórakoztató, gyerekeknek való dalokat is énekelnek 'teli torokból'.

Az együttes tagjai:
Boros Sándor: tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció
Mukli Gyula: tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér
Batki László: bariton, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob
Frech' Zoltán: basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona
 
A Four Fathers Énekegyüttes 1995. őszén alakult. A capella, azaz hangszeres kíséret nélkül énekeltek. Először csak a maguk és kollégáik gyönyörűségére énekelgettek, majd miután látták, hogy amit csinálnak, másoknak is tetszik, és kiléptek a nagyközönség elé.
Mind a négyen képzett zenészek: Sanyi eredetileg nagybőgő, Gyula hegedű, Laci pedig zongora-korrepetítor tanszakon végzett. Zoli a színészmesterségbe is belekóstolt. Évekig együtt énekeltek a Honvéd Férfikarban, Laci és Zoli ma is ennek a kórusnak a tagjai. 2002-ben Sanyi és Gyula átigazoltak a Nemzeti Énekkarba, amelyet jelenleg is erősbítenek.

A délelőtti koncertet követően a Four Fathers énekegyüttes lemezei a helyszínen megvásárolhatók és személyesen dedikáltathatók.


Bozsik Yvette Társulat: Négy évszak


2008. augusztus 6. szerda, 11 h
Bozsik Yvette Társulat: Négy évszak
(babaszínház 0-3 éves korig)

"Azt hiszem, a babák elsősorban a szüleik szemén keresztül fedezik fel a világot. A szülők pedig a babák szemén keresztül nézik ezeket az előadásokat. Mondhatnám úgyis, egymást fedezik fel a művészeten keresztül. Ha igényes, önmagán túlmutató, szimbolikus erejű művészet hat rájuk, szülő és csecsemő a világ kozmikus korforgásának közepében érezheti magát.
Aki egyszer látja a kisbabáikkal lelkesen színházba induló mamákat, s figyeli az előadásokon magukat olyannyira komfortosan érző piciket, az velem együtt szurkol, hogy a babaszínház ne különlegesség, hanem mindennapos lehetőség legyen mind a színházak, mind a családok életében." (Doór Veronika, 2006. december, Nők Lapja)

Táncolják: Blaskó Bori , Fülöp Tímea, Gombai Szabolcs
Díszlet: Juristovszky Sosa
Jelmez: Nagy Fruzsina
Koreográfus-rendező: Bozsik Yvette

Forrás: M'art

süti beállítások módosítása