Indul a Kultkikötő

Harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a balatonföldvári Kultkikötõ. Az összmûvészeti fesztivál programjában az elõzõ évekhez hasonlóan színházi elõadások, koncertek, kiállítások, filmvetítések egyaránt helyet kapnak, mondta Nagy Viktor. A fesztiváligazgató hozzátette, tavaly 15 ezren voltak kíváncsiak a programokra, idén ennél több látogatóra számítanak.

Pénteken este kezdődik a Balatonföldvári Szabadtéri Színház (Kultkikötő) egy hónapos programsorozata. A nyitóesten a Zagar együttes koncertjét hallgathatja meg a közönség, szombaton este pedig színházi premierrel várják a közönséget.

Nagy várakozás előzi meg A kellékes című színdarab premierjét, tájékoztatott az ügyvezető. A kortárs német rendező, író és zeneszerző Eberhard Streul: A kellékes című darabját, Parti Nagy Lajos átiratában adja elő Kern András. A színdarab egyetlen hosszú monológ - egy színházi kellékes másfél órás "one man show"-ja, tette hozzá Nagy Viktor.

A közönség megnézheti még az idei POSZT-díjas KoMa (azaz Kortárs Magyar) nevű színházi társulat előadását. A Kultkikötőben fellépnek a kaposvári Csiky Gergely Színház rendezői, akik a magyar kabaré sikerdarabjaiból állítottak össze egy estére valót. Lesz még kortárs balett előadás, és meghallgathatja a közönség Gerendás Pétert és zenekarát is.

Az egy hónapos fesztivál keretében fellép a Cotton Club Singers, Vári Éva pedig Piaf című önálló estjét mutatja be a közönségnek. A Kultkikötő zárestjén, július 27-én a Kistehén Tánczenekar mutatja be legújabb albumát Balatonföldváron.

A fesztivál részletes programja a: www.kultkikoto.hu oldalon olvasható.

Forrás: HÍR TV

süti beállítások módosítása