Színház a Lánchídon

Június 28-án és 29-én változatos színházi programok várják a Lánchídra látogatókat. 11 és 22 óra között a színházi évad zárása alkalmából Budapest színházai, társulatai mutatkoznak be hosszabb-rövidebb mûsoraikkal, ízelítõt adva jelenleg futó vagy a következõ évadban bemutatandó elõadásaikból.


fotó: Vimola Ágnes

A pesti oldalon a fiatalabb közönségnek kedveskedik a Szeleburdi Meseszínház 11 órakor, majd a Kolibri Színház gyermekelőadásaival. A távol-keleti kultúra hívei a Fővárosi Önkormányzat vendégeinek, Ho Si Minh-város művészeti delegációjának műsorában gyönyörködhetnek a nius utolsó hétvégéjéndélután folyamán. A messziről érkezett csapat már hétfő óta ismerkedik Budapest város nevezetességeivel.
Az Örkény Színház (Csizma az asztalon - zenés válogatás, Mácsai Pál közreműködésével), az A.K.T. Színház (Noëlle Renaude: Madam Ka), a József Attila Színház (Részletek az Aranycsapat és Made in Hungária című előadásaiból, Bodrogi Gyula és Fenyő Miklós közreműködésével) és a Bárka Színház stúdiósai (Bakonyi Károly és Szirmay Albert: Mágnás Miska) mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves zenés osztálya is fellép világzenei produkciójával (Utazás Magyarországról Magyarországra népek dalain és táncain keresztül). Érdemes tehát megtekinteni az új színészgeneráció ifjú tehetségeit, akik elődeikhez hasonlóan, remélhetőleg Kiss Manyi és Latabár Kálmán nyomdokaiba lépnek majd. Az este folyamán a Budapesti Operettszínház szólistáinak egy musicalgálája tekinthető meg többek között Dolhai Attila közreműködésével.
A budai oldalon a Club Színház, az Utca SzAK Színház (Simon Balázs művészeti vezetésével) és a Momentán Társulat szórakoztatja a közönséget interaktív, improvizációs műsorával. A Sz’Keccskék rövid jelenetek és szkeccsek összefűzésével rendhagyó darabot mutat be a színpadon, míg a Largo Cammino Kávékeringő című művét adja elő.

Forrás: Festivalcity

süti beállítások módosítása