Díjazottak Kisvárdán

Szombat este véget ért a XX. Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja Kisvárdán. A fesztivál díjait a szakmai zsûri döntései alapján osztották ki. Átadásra került többek között az Oktatási és Kulturális Minisztérium több díja, a Szülõföld Alap díja, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díja, Kisvárda város díja, valamint a Kisvárdai Várszínház és Mûvészetek Háza számos díja. A díjzottak listáját tekintse meg itt >>>

A Határon Túli Magyar Színházak XX. Fesztiváljának díjazottjai


Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Életmű díja: VARSÁNYI MARI, a komáromi Jókai Színház színművésznője részére.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Életmű díja: PARÁSZKA MIKÓS részére több évtizedes színházi munkássága elismeréseképpen.

A fesztivál díjait a szakmai zsűri döntései alapján osztották ki.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium díját az expresszív, egyéni színházi világlátáson alapuló kiváló előadás, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház YVONNE, BURGUNDI HERCEGNŐ című produkciója nyerte el. (Rendező: Bocsárdi László).

A Szülőföld Alap díját a magas színvonalú társulati munkáért, a remek színészi alakításokért, valamint Kovács Márton invenciózus zenéjéért a komáromi Jókai Színház A BOR című előadás nyerte el. (Rendezte: Bezerédi Zoltán).

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott "legjobb zenés, szórakoztató előadás" díját a szabadkai Népszínház SZOMORÚ VASÁRNAP című előadása nyerte el. (Rendező: Kovács Frigyes).

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díját a színészlét vallomáserejű, kirobbanó energiájú megfogalmazásáért a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház LILIOMFI című előadása nyerte el. (Rendező: Vidnyánszky Attila).

Kisvárda város díját a magas színvonalú rendező és színészi munka elismeréséül a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának NŐ A MÚLTBÓL című előadása nyerte el. (Rendező: Harsányi Zsolt).

A Duna Televízió különdíja: portréfilm a televízió "Kézjegy" című műsorában: a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Yvonne, burgundi hercegnő című előadásában nyújtott alakításáért NEMES LEVENTE nyerte el.

A legígéretesebb fiatal színész számára alapított Teplánszky Kati díjat a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Világtalanok és a Figaro házassága című előadásokban nyújtott alakításaiért ANTAL D. CSABA nyerte el.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott egyéni díjak:

- a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Yerma és a marosvásárhelyi SZínművészeti Egyetem Akadémiai Műhelye Nóra című előadásában nyújtott alakításáért TOMPA KLÁRA,

- a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Liliomfi című előadásában nyújtott alakításáért RÁCZ JÓZSEF,

- a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Yvonne, burgundi hercegnő című előadásában nyújtott alakításért PÁLFFY TIBOR,

- a a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Yvonne, burgundi hercegnő című előadásában nyújtott alakításért MÁTRAI LÁSZLÓ,

- a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Yvonne, burgundi hercegnő című előadásában nyújtott alakításért KICSID GIZELLA,

- a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Nő a múltból című előadásban nyújtott alakításáért BEREKMÉRI KATALIN.

Dr. Oláh Albert, Kisvárda város polgármesterének díja: Az Újvidéki Színház Bernarda Alba háza című előadásban nyújtott alakításáért:
ÁBRAHÁM IRÉN és BANKA LÍVIA.

Kisvárda város Közönségdíja:
A beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház LILIOMFI című előadása.

Egyéni közönségdíj: a Kicsik és polgárok, valamint a Bernarda Alba háza című előadásokban nyújott kiváló alakításáéért: FARAGÓ EDIT.

A Kisvárdai Lapok szerkesztőségének KisLap-díja: a Szomorú vasárnap című előadásban nyújtott alakításért: PÁLFI ERVIN.

Dátum: 2008. június 28. szombat, 21:57
Szerző: varszinhaz

süti beállítások módosítása