A csábító pillangó

Július 20-án, vasárnap 20 órakor a Városmajori Szabadtéri Színpadon ismét látható Ruzante: A csábító pillangó c. zenés félrelépése szünet nélkül a KOVÁTSMÛHELY elõadásában, Kováts Kriszta rendezésében.

A XVI. századi vaskos és szókimondó komédia Padovában játszódik, egy tipikus olasz kisvárosban, ahol a házak egymásba érnek.
Nemrég költözött ide faluról a szép, fiatal Betía és férje, Ruzante. Barátjuk, akinek régen viszonya volt az asszonnyal, most utánuk jött, hogy felmelegítse ezt a kapcsolatot, de a nő ezúttal egy fiatal katonába szeretett bele, aki épp a szomszédba költözött egy időre. A barát felcukkolja a férjet, hogy tegyen próbát az asszonnyal, mert biztosan hűtlen. Ruzante belemegy a játékba, de aztán nagyon megbánja, mert hiába a nagyhangú szövegelés, a valóságos helyzetekben elgyávul és megfutamodik.


Kecskés Tímea A csábító pillangó c. előadásban

Bár becsap mindenkit, de a végén őt csapják be. A felesége megcsalja, a barátja pedig átveri és kineveti.
És - bár nevetünk rajta, mégiscsak őt szeretjük igazán, hiszen ő igazán szereti a feleségét.
Ismerős helyzetek és szituációk, mintha nem is telt volna el ötszáz év. Az előadás új dalokkal, élő zenével és a commedia dell’arte eszközeivel megidéz egy harsány és őszinte kort, a reneszánszt, amelybe kicsit ma is visszavágyunk.

Forrás és további információk: Kovátsműhely

süti beállítások módosítása