Noktürnök Kolozsvárott

Két felnõtteknek szóló elõadást tart ezen a héten a kolozsvári Puck Bábszínház. A Summer University program keretében - amelyen az Arizona State University és a Babeº-Bolyai Tudományegyetem tanárai és diákjai vesznek részt - július 23-án és 25-én este 7 órakor két produkcióra kerül sor, a bábszínház Noktürnök sorozatából.

Ma este Tükrök szobája címmel, antik szerzők és François Villon szövegei alapján született előadásra kerül sor, pénteken este pedig Matei Vişniec A kommunizmus története elmebetegeknek című darabjanák bemutatóját láthatják az érdeklődők, mindkettőt Mona Chirilă rendezésében, díszlet: Carmencita Brojboiu. Az angol nyelven játszott előadás a Román Kulturális Intézet támogatásával jött létre, A kortárs román dráma népszerűsítése című projekt keretében. A produkció ez év októberében az arizonai Phoenix Egyetemen (Egyesült Államok) vendégszerepel majd, ahol a kortárs román dráma témakörben konferenciára és különböző work-shopokra is sor kerül.

Továbbra is látogatható a Bánffy-palotában július 3-án megnyílt Bábok múzeuma című kiállítás, amely augusztus 10-én zárja kapuit. (szabadság)

süti beállítások módosítása