Klamm háborúja

A számos díjat nyert Kolibri Színház Klamm háborúja címû 14 éven felüli fiataloknak ajánlott elõadása látható Scherer Péter elõadásában a szegedi Thealter fesztivál keretén belül a Vasvári Szakközépiskolában. Az elõadás után beszélgetés az alkotókkal.

 


Scherer Péter
fotó: Szlovák Judit

Egy tanár önvallomása az iskola harcteréről, a lövészárok mélyéről, lejtmenetben.
Előadásunkat középiskolai osztályoknak, jelenlegi, volt, és leendő diákoknak és tanároknak ajánljuk - biztatásul, hogy csak azért is.
Ebben az előadásban a helyszín nem díszlet, hanem a környező valóság. Itt, a valóságos környezetben kell megteremteni az előadóknak a színházi előadások szakralitását, a valóság sűrítésének, tükrözésének művészi világát.

"Az iskola kényszer. Mindig is az volt, és mindörökre az is marad, és tanár és diák egyaránt éppen ennek a kényszernek köszönheti, hogy egyáltalán létezik."
(idézet a darabból)

Kai Hensel Német Ifjúsági Színházi díjjal elismert monodrámája egy tanár és egy osztály különös háborújának története. Ezzel a speciálisan tantermi bemutatásra szánt darabbal az úgynevezett osztályterem-színház meghonosítását tűzte ki célul a Kolibri Színház. A darab bemutatója januárban volt a Pesti Barnabás Élelmiszer-ipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban. Azóta többek között játszották a Leövey Klára Gimnáziumban, a Szabad Iskolákért Alapítvány Műhelyében, és az egri Dobó István Gimnáziumban is.
Az előadás elnyerte a IV. Egri Monodráma Fesztivál legjobb előadásának díját, Kaposvárott, a Gyermek- és Ifjúsági Színházak IV. Biennáléján pedig Üveghegy-díjat kapott. A VIII. Egri Tavaszi Fesztivált záró nemzetközi színházi találkozón Scherer Péter a legjobb alakítás díját nyerte el.

-----------------
Kolibri Színház: Klamm háborúja
július 27., vasárnap, 18.30
Vasvári SZKI

süti beállítások módosítása