Salzburger Festspiele

Július 26-án elkezdõdött a Salzburger Festspiele augusztus végéig tartó porgramsorozata, amely Salzburg városába várja a nemzetközi elõadókat és érdeklõdõket. A tavalyi év hatalmas sikere után idén egy újabb súlyos téma köré szervezik az elõadásokat.


Salvatore Sciarrino

Az Énekek Énekének egy gyönyörű mondata lett a 2008-as fesztivál mottója: "A szerelem olyan erős, mint a halál". A idei koncertsorozat középpontjában Salvatore Sciarrino kortárs szicíliai zeneszerző és művei állnak. Többek között egyik híres operája, a Luci mie traditrici, is látható lesz.
2008-ban a fesztiválra meghívást kapott a Simón Bolívar Youth Orchestra Venezuelából, amely egy egyedülálló kezdeményezés az ifjúság zenei nevelése terén. A fesztivál szervezői idén új vállalkozásba is kezdtek. Kifejezetten fiataloknak szóló programokkal (Musikcamps, Young Singers Projects) és kedvezményes jegyekkel támogatják az ifjúságot, hogy az valóban a nemzetközi fesztivál részese lehessen.
A színházi előadások között látható lesz többek között Hoffmansthal Jedermann című darabja, Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés regényének színpadi változata, a Jan Lauwers&Needcompany Sad Face/Happy Face (Trilógia az emberi természetről), Schiller Haramiák c. darabja.
A fesztiválon beszélgetőtársként jelenik meg a Nobel-díjas Orhan Pamuk és Bulgária híres költője Dimitré Dinev.

Salzburger Festspiele - 2008. július 26-augusztus 31.
www.salzburgerfestspiele.at

Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása