Káva évadzáró

Véget ért az idei, a Káva tagjai számára a tizenegyedik évad. Bár a nyáron még vannak programjaink, a szakmai munka nagyjából befejezõdött, így lehetõség van egy röpke összegzésre is.

A 2007/2008-as évad összes programszáma: 286 program

Ebből komplex színházi nevelési (TIE) program: 136 előadás
Ebből a Marczibányi Téri Művelődési Központban: 67 ea.
Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban: 39 ea.
Egyéb budapesti helyszínen: 5 ea.
Vidéken: 25 ea.

DrámaDrom programunk foglalkozásainak száma: 48 foglalkozás (2 csop.)
Drámaóra és egyéb foglalkozás: 102 foglalkozás

2007 decemberében megünnepeltük a Káva fennállásának 10. évfordulóját!

2007 őszén, két hónapos tervezési munka után elkészítettük legújabb TIE-programunkat HINTA címmel, a 11-12 éves korosztály számára.

Ebben az évadban sikeresen beindítottuk "Keringő" programunkat, ennek keretében játszottunk a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Részt vettünk a hagyományos Színházi Nevelési Társulatok Országos Találkozóján és a kaposvári Gyermek és Ifjúsági Színházi Biennálén.

Részt vettünk több nemzetközi (GRUNDTVIG) programban, voltunk tanulmányúton Párizsban, nemzetközi drámás konferencián Athénban, lezártuk kétéves BIPOLAR német-magyar nemzetközi kulturális programunkat.

Folytattuk hospitálási programunkat, az idei évadban két újabb hazai szakember vett részt a speciális munkában; emellett a CEE Trust alapítvány jóvoltából pályázatot hirdethettünk magyarországi színházi nevelési csoportok támogatására.

Elindítottuk kutatási projektünket, Horváth Kata kultúrantroplógus munkájának első eredményei ősszel láthatóak (olvashatóak) lesznek.

A mánfai Collegium Martineummal való együttműködésünket idén befejezzük, a júliusban elkészülő két színházi előadással búcsúzunk. A Marczibányi TMK-val közös gyerekszínjátszó csoportunk (GONG) a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztiválon arany minősítést kapott "Mi van velem?" című előadásáért.

Sikerrel lobbiztunk a hazai színházi nevelés ügyében, másokkal közös munkánk eredménye az OKM-nél kiírt pályázati alap, mely e terület finanszírozását hivatott segíteni. A nemzetközi (brüsszeli) lobbi-folyamatokba is bekapcsolódtunk, stratégiai vezetőnk Brüsszelben, Amszterdamban és Berlinben is dolgozott emiatt. 

Szakmai vezetőnk Pannon Példakép díjat kapott, remélhetőleg hosszú távú együttműködést alakítottunk ki a Csányi Alapítvánnyal, bekerültünk a "Kultúrák közötti párbeszéd" elnevezésű programba, részt vettünk a Civil Liciten, kaptunk díjat a Salva Vita Alapítványtól, többéves sikeres együttműködésünk jelzéseként.

Megújult szerveztünk honlapja, számos cikk, tanulmány és szakdolgozat született munkánkról, sok szakmai vendég járt nálunk a legkülönbözőbb területekről, hogy tanulmányozza az alkalmazott művészeti, pedagógiai módszereket.

Elkészítettünk két újabb módszertani DVD-t: József és testvérei című TIE-programunk ill. DrámaDrom programunk összefoglalása is hozzáférhető, megvásárolható.

A "Szövetség a Kiválóságért" program résztvevőiként az első magyar civil szervezetek között lehetünk, akik az ún. EFQM minőségbiztosítási rendszert magukra alkalmazzák.

Mindezek mellett sikerrel működtettük és fejlesztettük cégünket, a Drámatréning Qt Kft.-t (összesen 24 vállalati, szervezeti tréninget valósítottunk meg).

Kész, vége, pont. Jöhet az új évad...

Forrás: Káva Kulturális Műhely

süti beállítások módosítása