Gyár-Sztár a Bakelitben

A Bakelit Multi Art Center október 18-án rendezi meg az Elsõ Pesti
Gyár-Sztár tehetségkutató versenyt és fesztivált, kizárólag alternatív
rock-és popzene mûfajába tartozó, nem tömegigényeket kielégítõ zenekarok számára kínálva bemutatkozási és továbbfejlõdési lehetõséget.

Zenekaroknak regisztráció és nevezés (2008. szeptember 14-ig): a Gyár-Sztár honlapján
A rendezvényre a belépés mindenkinek díjtalan!

Eljön a bulira és inna néhány ingyen sört is? Regisztráljon 2008. augusztus 31-ig a Gyár-Sztár honlapján és vendégünk két korsó sörre! (Ha 2008. október 17-ig regisztrál, egy korsó sört kap ajándékba).

BAKELIT Multi Art Center
1095 Budapest, Soroksári út 164. Telefon: +36 (1) 347 0803 Fax: +36 (1) 347 0804
E-mail: info@bakelitstudio.hu; jegy@bakelitstudio.hu  Web: www.bakelitstudio.hu

Első Pesti Gyár-Sztár Tehetségkutató Verseny és Fesztivál
-
2008. október 18. 17.00. órától -

22.00. órától zenél a Kaukázus
Utána Rock-Alter DJ Party
A belépés mindenkinek díjtalan!
Zenekaroknak regisztráció és nevezés a Gyár-Sztár honlapján.

Jössz a bulira és innál néhány ingyen sört is? Regisztráld magad 2008. augusztus 31-ig a Gyár-Sztár honlapján oldalon, és vendégünk vagy két korsó sörre! (Ha 2008. október 17-ig regisztrálsz, egy korsó sört kapsz ajándékba).

A verseny neve: Első Pesti Gyár-Sztár Tehetségkutató Verseny és Fesztivál
A verseny időpontja: 2008. október 18.
Helyszíne: Bakelit Multi Art Center (1095 Budapest, Soroksári út 164.) Hangár és Stúdió
Kategória: alternatív pop- és rockzene
Nevezési díj: nincs.
Az október 18-i eseményre a belépés díjtalan!

2008. október 18-án zenei tehetségkutató versenyt és fesztivált rendezünk a Bakelitben, kizárólag alternatív rock-és popzene műfajába tartozó, nem tömegigényeket kielégítő zenekarok számára kínálva bemutatkozási és továbbfejlődési lehetőséget.
Az előválogatás során kiválogatott 10 zenekar 2008. október 18-án élőben mutathatja meg tudását a szakmai zsűri előtt.

A tehetségkutató elsődleges célja, hogy az alternatív zenei műfajokban alkotó, élőzenei számokat játszó zenekarok nyilvánosságot, szereplési lehetőséget kapjanak. Várjuk minden  tehetséges, főleg saját számokat játszó zenekar jelentkezését.

2. A verseny szabályrendszere:
A zenekarok minimum három számmal jelentkezhetnek a versenyre. Az előzsűrizés a beküldött anyagok alapján történik.

A versenybe való nevezés feltétele és módja:
Minimum három zeneszámot tartalmazó (ebből legalább kettő saját szerzemény legyen!) demo anyaggal, a zenekarról készült minimum 1 db. fényképpel, valamint a zenekar rövid szöveges bemutatásával (maximum 1 darab A/4-es oldal terjedelemben), valamint a jelentkezési lap pontos kitöltésével és határidőre történő visszaküldésével lehet nevezni.

A verseny lebonyolításának elősegítése érdekében önálló weboldalt hoztunk létre, www.gyarsztar.hu domain névvel.. A jelentkezés regisztrációhoz kötött, regisztrálni a www.gyarsztar.hu oldalon lehet 2008. augusztus 1-től. Sikeres regisztráció után az oldalról letölthető a jelentkezési lap.

Nevezési idő: 2008. augusztus 1-től 2008. szeptember 14. éjfélig.
Előválogatás a beérkezett anyagok alapján: 2008. szeptember 20-tól 2008. október 4-ig. A versenybe beválogatott 10 zenekart legkésőbb október 4-én éjfélig értesítjük.

Az előválogatás során a döntőbe nem jutó zenekarok vendégeink az október 18-i bulira és együttesenként 10 korsó sörre!

3. A verseny lebonyolítása

Programtervezet:
17--20.20: verseny folyamatosan, felváltva két helyszínen (a Bakelit Multi Art Center Stúdiójában és Hangárjában). Minden zenekar maximum 20 percet játszhat. Az átszerelési idő maximum 20 perc.
20.30.—21.30. Gálakoncert - előzenekar (zsűri visszavonul)
21.30.—22.00. Eredményhirdetés
22.00.—23.30. Gálakoncert - játszik a Kaukázus
23.30.-tól Rock-Alter DJ Party

A zsűri tagjai, ABC sorrendben:

1. Both Miklós, a Barbaro és a Napra énekes-gitárosa, 2007-ben Fonogram-díjas (legjobb világzenei album kategória, Napra)
2. Cziránku Sándor, a Barbaro és a Kárpát Mőbiusz gitárosa, a magyar zene aktív szorgalmazója, a fiatal tehetségek komoly támogatója.
3. Dudás Zsombor, a BIOTON zenei műhely és stúdió tagja. Dobolt az Amorf Ördögökben és az Eric Sumo Bandben, jelenleg a Specko Jednoban, az Egy Kiss Erzsi Panchan-ban, valamint a Szemző Tibor és a Gordiuszi Csomó formációban játszik.
4. Horányi Sándor jazzgitáros, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének tanára. Az utóbbi 20 évben fiatal gitáros nemzedékek sora nevelkedett a keze alatt. Az Ef Zámbó Happy Dead Band és a Four Tunes gitárosa.
5. Legát Tibor újságíró, a Magyar Narancs Életmód rovatának vezetője

Műsorvezető: Karafiáth Orsolya

A kiválasztott zenekarok iránymutatást, értékelést kapnak a szakértő zsűritől további fejlődésük érdekében. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a zsűri tagjai tényleges elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkezzenek a zene, és azon belül az alternatív zene területén.

Díjak:
1. díj: 30 óra stúdióidő a Bakelitben, próbaterem biztosítása 50 órás időtartamra a Bakelitben, valamint fellépési lehetőség a Bakelitben
2. díj: Fellépési lehetőség a Bakelitben és próbaterem biztosítása 50 órás időtartamra a Bakelitben
Közönségdíj: Fellépési lehetőség a Bakelitben
A közönségszavazás módja: minden érkező vendég a bejáratnál kap egy szavazókártyát. A szavazókártyán kérjük olvashatóan feltüntetni a leginkább tetsző zenekar nevét, majd a kártyát az urnába helyezni. Urnazárás: 20.40.-kor. A legtöbb szavazatot kapó zenekar nyeri el a közönségdíjat.

Fájdalomdíj: a nem díjazott 7 zenekar további működéséhez részletes szakmai útmutatást kap a zsűritől, valamint zenekaronként 10 korsó sört érő kuponra a vendégünk! Az október 18-i versenyről és fesztiválról promóciós célzattal film készül. A filmről minden fellépő zenekar másolatot kap dvd formátumban.

4. További információk:
www.bakelitstudio.hu

Forrás: BAKELIT Multi Art Center

süti beállítások módosítása