Elhunyt Győrvári János

Gyászol a Gárdonyi Géza Színház társulata. Gyõrvári János augusztus 5-én hajnalban végleg lelépett a világot jelentõ deszkákról.

1921-ben született Tényőn. 1946-ban az Országos Színészegyesület színiiskolája elvégzése után vidéki társulatoknál dolgozott. Játszott a Szegedi, a Pécsi Nemzeti Színháznál, a győri Kisfaludy Színháznál és a Soproni Petőfi Színháznál. Volt az Állami Déryné Színház, a Békés Megyei Jókai Színház, valamint a Miskolci Nemzeti Színház színésze. 1957-től, majd Gali László hívására 1986-tól ismét az egri Gárdonyi Géza Színház társulatának tagja.
Emlékezetes alakítást nyújtott Vörösmarty: Csongoraként, Ádám szerepében Madách: Az ember tragédiájában, Ottó megformálójaként a Bánk bánban.
Színházi szerepei mellett szívesen mondott verset is. Előadóesteket tartott Arany János, Petőfi Sándor, József Attila, Radnóti Miklós műveiből. Munkásságát Eger városa Pro Cultura Agriae-díjjal ismerte el, a Gárdonyi Géza Színház társulata pedig a 2006/2007-es évadban választotta örökös tagjává.
Kérésére temetését szűk családi körben tartják.
Szeptemberben lett volna 87 éves.

pcs
Egri Gárdonyi Géza Színház

süti beállítások módosítása