Elkezdõdött az Ördögkatlan Fesztivál

És hogy miért nevezik ördög szántotta hegynek? Egy szépséges harsányi lány, bizonyos Harka kezének elnyerése érdekében vállalta az ördög a hegy mészkövének egy éjszaka alatti felszántását, de végül is belebukott. A felszántott rész barázdái megmaradtak, sõt, a balkísérlet eredménye lett a monda szerint a siklósi, a beremendi hegy, de még a harkányi fürdõ kénes vize is...

muszáj mulatságnak lenni...
A Bárka délre hajózik, és matróztársaival, egy egész baranyai flottával 2008 augusztusában létrehozza az Ördögkatlan Fesztivált.
E sorok írója jelen volt (sőt serényen tevékenykedett) a Bárka Színház megalapításánál, jelen volt (sőt...) a Bárka Kikötő pulai indulásánál, majd rá egy évre a Bárka Kikötő rádaykultuccás megnyitásán, nem kevés szerepet játszott a Bárka Fesztivál létrehozásában satöbbi, satöbbi... Nem az érdemekről van itt szó, hanemhogy tisztában van azzal, amivel persze bármely embertársa: kivételes élmény bábáskodni a születésnél.
És most a jól ismert izgalom, szorongás, naiv és reményteljes várakozás, félelem és bizakodás tölti el újra: hamarosan megszületik az Ördögkatlan. Seress nevű új kapitánya mondta a minap: a születés sírással jár, és  gen, biztosan lesznek nehézségek, apró döccenők, akár kudarcok, de biztos a sikerben. Mert sokakkal együtt akarja, dolgozik érte, és mert kedvelt színielőadásába kapaszkodva kellő ártatlansággal újra és újra kimondja: "muszáj mulatságnak lenni".

Bérczes László

A PROGRAMFÜZET LETÖLTHETŐ ITT >>>>
(PDF formátum)

süti beállítások módosítása