Õszi felvételik

A marosvásárhelyi Színházmûvészeti Egyetem szeptember elsõ heteiben felvételit szervez a magiszteri és doktori képzésben továbbtanulni akarók számára.

Idén ősszel nyolc új első év indul a marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetemen, ezekből öt osztálynak már csaknem végleges a névsora. Júliusban lezajlott a felvételi az alapképzésben induló színművészet, bábművészet, látványtervező és zenetanár szakokra, valamint a Bolognai rendszerben szervezett színművészet mesterképzőre - ezek közül a látványtervező és a zenetanár szakokon, továbbá a mesterképzőn maradtak betöltetlen helyek, melyekre ősszel még várják a jelentkezőket.
A tanulmányaikat mesterivel vagy doktorival folytatni akarók augusztus utolsó hetében iratkozhatnak be a szeptemberi felvételire. Az egyetem öt állami és hét költségtérítéses helyet indít a mesterképzőkön, öt plusz ötöt a doktorin, utóbbira román és magyar hallgatók egyaránt jelentkezhetnek. A Beszéd és nyelv az előadóművészetekben mesterképző a négyéves teatrológia, színész, újságírói, kommunikáció és egyéb humán szakterületeken alapképzésben diplomázottaknak, médiában dolgozóknak, szóvivőknek szól, célja elmélyíteni a hallgatók jártasságát az írott és audio-vizuális sajtóban. A Kortárs előadásrendezés mesterképző a színházi előképzettséggel, érdeklődéssel rendelkezőket ismerteti meg a kortárs színházi irányzatokkal és rendezői iskolákkal, módszerekkel. A doktoriskola az elmélyült színházművészeti és -tudományi kutatásoknak ad teret, és Romániában egyedüliként teremt lehetőséget a magyar színházi szakemberek anyanyelven történő, doktori szintű továbbképzésére.
További információkat telefonon, a 0265-266281-es telefonszámon, e-mail-en a felveteli@uat.ro vagy uat@uat.ro címeken, valamint személyesen, a Köteles Sámuel utca 6. szám alatt, az egyetem titkárságán lehet kérni, naponta 9.00-15.00 óra között.

Színházművészeti Egyetem - irodalmi titkárság

süti beállítások módosítása