Megújul a Vidám Színpad

Centrál Színház néven mûködik tovább a Vidám Színpad. Puskás Tamás színházigazgatónak a névváltozáson túl is vannak átalakítási tervei. Szeptembertõl egyrészt felújított nézõtérrel, másrészt új koncepcióval is várja híveit a Vidám Színpad. A fõváros a székek felújítását állta, a színház saját erejébõl megújul az egész nézõtér. Így egy igazi XXI. századi színvonalú színházzal megy tovább a Centrál Színház.


Puskás Tamás
igazgató

Ami a 2008/2009-es évad bemutatóit illeti: október 10-én a Meccs bemutatójával indul az új évad, Kovács Vanda, Papp János és Mihályfi Balázs játssza majd e kortárs amerikai dráma főbb szerepeit, Harangi Mária rendezésében. Decembertől láthatja a közönség Somerset Maugham Circle c. darabját, amelyet Szerelmi körutazás címmel mutatnak be.
A 2009-es év első bemutatója - alig lemaradva a világpremiertől - az Avenue Q című musical lesz.

Május végén kerül színre az Alfred Hitchcock hasonló című filmjéből készült 39 lépcsőfok "replika-előadása". A Maria Aitken rendezte darabot Londonban, New York-ban és Izraelben is hatalmas sikerrel mutatták be eddig. Az angol rendezőnő saját stábjával érkezik majd Budapestre, hogy ugyanúgy állítsa színre a művet, ahogyan az a Broadway-n is látható. Minden részlet ugyanolyan lesz, még a szórólap is. A két főszerepet Oroszlán Szonja és Szervét Tibor játssza.

- Zene nélkül nem volt színház sosem. Már az ókori görögöknél is nagyon természetes része volt a színházcsinálásnak - vallja Puskás Tamás.
- Hiszen a zene - éppen A velencei kalmár-ból tudjuk -, a megszelídített érzelem, a harmóniába forrt, tapintható érzés. Szerintem mindig is zenével folyt a színház, tudjuk, Shakespeare-nél is, én soha nem rendeztem Shakespeare-t anélkül, hogy ne szántam volna nagyon jelentékeny szerepet a zenének. Legutoljára, a Quimby-t csábítottuk be a Vízkereszt történetéhez, mert az ő rockos vadságuk nagyon illőnek mutatkozott ahhoz a balkáni történethez, aminek a Vízkeresztet olvastuk. Ez a történet, pedig a zsidó, a homoszexuális, de végső soron kirekesztettségéről, az ember végtelen magányáról szól és ehhez gondoltam, hogy egy valahonnan nagyon távolról hangzó űri hangot kell keresnem. És akkor találtam rá a zenei közéletünkbe most berobbanó Harcsa Veronikára, akinek a hangjában és a quartettjének a zenélésében azt a szavakba foglalhatatlan szomorúságot hallottam meg rögtön, ami ehhez a darabhoz kell. Élő zenekar lesz tehát a színházban.

Forrás: Ötvenentúl.hu

süti beállítások módosítása