Zingaro Lovas-Színház

Bartabas legújabb lovas színházi elõadását Juments de la nuit (Az éjszaka kancái) címmel Versailles pompás díszletei között mutatta be a nyár végén.

A Le Monde kritikusa szerint ez a produkció nem olyan pergő ritmusú, mint a Zingaro Lovas-Színház előző bemutatói. Pedig ez is gyönyörű képpel kezdődik: egy messzi fasorból fehér, fantomszerű, Shakespeare-i ló és lovasa érkezik vágtatva a színpadhoz, amelynek közepén egy hatalmas, hószínű legyező nyílik ki. Nagyon sok ehhez hasonló szépségű képből áll az előadás, de ezek mégsem képesek ellensúlyozni az új előadás nehézkességét.

Bartabas szokásához híven, egy klasszikus műből indult ki, Shakespeare Macbeth-jét illetve az ebből készült Akira Kurosawa filmet vette alapul, de ő Lady Macbeth alakját állította a középpontba, a képek sorát az ő személye köré rendezte, és felhasználta a bunraku, a kabuki és a buto stíluselemeit is.

A társulat egy másik előadása legközelebb Brüsszelben szeptember 20-november 16. között, valamint Aubervilliers-ben decemberben látható.

Forrás: ITI Magyar Központ 

 

 

süti beállítások módosítása