a.N.N.a.

Szeptember 9-én és 10-én 20 órakor a MU Színházban kerül bemutatásra a Mobil Front Mûhely és a DrámaMA elõadáaában Martin Crimp: a.N.N.a. címû darabja.

A mű első bemutatója a londoni Royal Court Theatre-ben volt.
Kortárs angol színdarab, ami ellene megy a színházi konvencióknak. Nincsenek karakterek, megírt szerepek, nincs könnyen követhető történetmesélés. Szellemesen és megrendítően megírt jelenetek vannak, feltételezett sorsok, aktuális társadalmi problémák. Élő audiovizuális közegben.

Mobil Front Műhely és a DrámaMA:
Martin Crimp: a.N.N.a.
(Attempts on Her Life)
Fordította: Merényi Anna
 
Szereplők:
Barnák László, Botos Éva, Ollé Erik, Scherer Péter, Urbanovits Krisztina
Látvány: Izsák Lili
Zene: Sőrés Zsolt
Videó: ExLex (Kálmán Mátyás - Szmieskó Zoltán)
Dramaturg: Fancsikai Péter e.h.
Asszisztens: Gerő Szandra e.h
Produkciós vezető: Barnák László
 
Rendező: Göttinger Pál

Ki ez a nő? Ez az Anne vagy Annie vagy Ánya? Terrorista vagy áldozat? Pszichopata vagy formabontó képzőművész? Anya, akinek meggyilkolták a gyerekeit vagy gyilkos, aki másokét gyilkolja? Hol vagyunk? Párizsban, Berlinben, Moszkvában, Minnesotában vagy Koszovóban? Mi történt egyáltalán? Forradalom volt vagy utcai randalírozás? Történt egyáltalán valami? Vagy csupán forgatókönyvírók ötleteltek? Mintha a mondatok szülnék meg magát a valóságot, mintha afféle csodaceruzaként a kimondott szó teremtené meg a figurákat, a helyeket, a viszonyokat. Ki tudja eldönteni, mi az igazság? A világszerte nagysikerű Martin Crimp első magyarországi bemutatója régen fájó hiányt pótol a hazai színházi palettán.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Merlin Színház, port.hu, Előadóművészeti Jogvédő Iroda

Forrás: MU Színház
Fotók: Gerő Szandra

süti beállítások módosítása