Bárka Kikötő - Pécs

Az Ördögkatlan és a Ráday Kultucca Bárka fesztiválok után a Bárka Színház újra kiköt, ezúttal Pécsett, szeptember 12-13-14-én. A programok a Mûvészetek és Irodalom Házában, a Pécsi Nemzeti Színházban és a Pécsi Harmadik Színházban zajlanak. A kínálatban szerepelnek többek között kiállítások, koncertek, színházi elõadások, beszélgetések, gyerekprogramok valamint lesz három napos mûhelyfoglalkozás is Bérczes Lászlóval és Nánay Istvánnal.

Bárka Kikötő - Pécs

PROGRAM

Szeptember 12.

Művészetek és Irodalom Háza
• 10.00 - 17.00 Pécsi Hajónapló Műhely
Bérczes László és Nánay István háromnapos műhelyfoglalkozása fiatal pécsi dramaturg- és kritikusjelölteknek - jelentkezés Kiss Mónikánál: kissm@pmh.hu
• 19.00 Jorma Uotinen "Érzelmes titkok"  - koncert***
 Edith Piaf és Marlene Dietrich dalai, Kurt Weill szerzeményei...
 Jari Hakkarainen - zongora, Petri Ikkela - accordeon, Helena Paavola - cselló
• 20.30 Találkozás Jorma Uotinennel
Finnország egyik legismertebb személyisége, világhírű táncos, koreográfus, rendező, énekes. Vezette a Helsinki Városi Színházat, igazgatta a Finn Nemzeti Balettet, fellépett illetve rendezett a világ legjelentősebb színpadain, New Yorktól Velencéig, Milánótól Párizsig, Koppenhágától Londonig.

Szeptember 13.

Művészetek és Irodalom Háza
• 10.00 - 17.00 Pécsi Hajónapló Műhely
• 10.00 "Színház születik" - gyerekprogram Varga Anikóval
Két nap játék 6-12 éveseknek, amiből születik egy kicsike színházi előadás (jelentkezni lehet Kiss Mónikánál: kissm@pmh.hu)
17.00 Régi-új Bárka: beszélgetés Seress Zoltánnal, a Bárka Színház új igazgatójával
("...Amikor március 1-én beléptem az irodába, és leültem Alföldi Robi tegnapi székébe, nem éreztem azt, hogy egyetlen milliméterrel is nagyobb lenne a mellbőségem. Megálltam a szoba közepén, megnéztem a négy sarkot, és édesapámra gondoltam: ha ő kibírt négy és fél év hadifogságot Oroszországban, akkor én is tán csak kibírom ezt a kettő + három évet a Bárka igazgatói székében. Aztán meglátjuk." - Seress Zoltán)

Pécsi Nemzeti Színház, Kamaraterem
• 19.00 Shakespeare: Szentivánéji álom - a Bárka Színház előadása***
Játsszák: Ilyés Róbert, Varga Anikó, Horváth Zsuzsa m.v., Telekes Péter, Dévai Balázs, Szorcsik Kriszta / Hajós Eszter, Parti Nóra, Kálid Artúr, Spolarics Andrea, Lázár Kati m.v., Gados Béla, Horváth Kristóf m.v., Kardos Róbert, Ollé Erik m.v., Pásztor Tibor, Gergye Krisztián m.v....
Rendező: Alföldi Róbert
("...Ezzel a drámával kapcsolatban mindig a tündérvilág és az emberi világ különbségeit szokták hangsúlyozni, én meg most pont azt tapasztalom, hogy a kettő majdhogynem egy és ugyanaz. Egyszerű ez az egész: minden szereplő keresi a boldogságot - és azt az istennek se találja." - Alföldi Róbert)

Szeptember 14.

Művészetek és Irodalom Háza
• 10.00 - 17.00 Pécsi Hajónapló Műhely
• 10.00 "Színház születik" - gyerekprogram Varga Anikóval
• 15.00 Találkozás Cseh Tamással - könyvbemutató***
Bérczes László beszélgetőkönyvet írt Cseh Tamásról-Cseh Tamással, melynek címe: Cseh Tamás

Pécsi Harmadik Színház
• 19.00 Mrozek: Mulatság - a Bárka Színház előadása***
 Játsszák: Mucsi Zoltán, Scherer Péter m.v., Szikszai Rémusz m.v.
Rendező: Bérczes László
• 22.00 közönségtalálkozó
 
Állandó programok:
Művészetek és Irodalom Háza
Bárka-kiállítás (jelmezek, fotók, plakátok, enteriőrök...)
Pécsi Hajónapló Műhely
Cseh András képei ("Embereket festek. Rendes, hétköznapi embereket. Kezük is van meg lábuk is van. Ahogy kell. És ők repülnek. Ahogy kell."  - Cseh András)

*** A csillaggal jelölt programok csak belépőjeggyel látogathatók (jegyek a helyszíneken válthatóak - az összes eseményre kedvezményes bérlet kapható, a bérletesek között a Bárka Színházba érvényes "szabad bérletet" sorsolunk).

Bárka Színház

süti beállítások módosítása