Zytiron az SZFE-től

20 fiatal 2 hétig a Zsolnay gyár területén. Ebbõl az lesz, hogy lesz 5 elõadás. rövidek. légó pince, didzsé-vidzsé, állatkert, rezesbanda, fényfestés, sörkert, majom, pap, fák, üvegház, 2 ravatal, 9 szeretõ, és hasonlók...gyárszínház.... szabad színház egy ezresér...

Duzzad
Jól élek a férjemmel. ház, kocsi, bejárónő, gyengédség, bizalom: minden, ami kell.  Nőnek érzem magam. Összetartozunk.

Ha hullócsillagot látok, nem tudok mit kívánni.

Mostanában mégis nyugtalanít valami. Először fordul elő, hogy nem tudok megoldani egy helyzetet. Mindig is bomlottak utánam a férfiak, de egy okos nő maga alkotja a játékszabályokat. Ez a fiú ész nélkül szervál, mikor én már rég letettem az ütőt. Nyomasztó ez a golyózápor. Kezd elegem lenni... /Eleonora/ 

Elegem van. Szerelmes vagyok. Csak ennyi vagyok: szerelmes. Először fordul elő, hogy nem tudok megoldani egy helyzetet. Minden percben elutasít. Addig próbálkozom, míg be nem vallja magának. @{<$[<]<đŽ[Đ→íđÄíŽ]äÄíđ@}# /Pompeio/

(Matteo Bandello Egy hölgy megtréfál egy nemesurat, ám az kétszeresen fizet meg érte című novellája alapján, rendező: Néder Panni)

Mandulakrém
Talán már csak ez a torta áll köztem és az éhenhalás között, még ha mandulás is, pedig azt nem szeretem, pont azt nem, diósat, mogyorósat igen, mandulásat nem, mézeskalácson sem, marcipánban sem. Talán valami gyerekkori ellenszenv ez nálam, de nem szeretem, mindenkinek van valami mániája, nem barátaim? Barátaim, én nem szeretem a marcipánt és talán most tönkremegyek.

(Matteo Bandello Erkölcstelen történet című novellája alapján, rendező: Laboda Kornél)


Egy majom
A majmon nevet legjobban az állatkerti bámészkodó. A groteszk ember. Csak figyel és utánoz. Öntudatlan csodatevő.
Milánói mese, három zajos képben.

(Matteo Bandello novellájából, rendező: Kárpáti István)

A pajzán griffmadár

Kedves testvéreim!
A paráznaságban nincs őszinte szeretet!
A testiség démona költözött belétek, ezt látni a szemetekben is, és ha együtt ki nem űzzük, a pokol örök tüzén végzitek!

Nézd meg Uram, hová jutottunk? A mag köves talajba hullik!!!

Ezért imádkozom naphosszat értetek? Ezért böjtölök és virrasztom át az éjszakát? Ezért vezeklek, sanyargatom magam, ha ti semmibe veszitek amit mondok?

Az Úristen türelme is véges! Testvéreim, ha abba nem hagyjátok azonnal ezt a szánalmas és gyalázatos szórakozást, meg fog neheztelni, és lesújt rátok nagy haragjában az ő igazságosságának botjával.

Jaj nektek, jaj nektek, szerencsétlen nyomorultak! Nem tudjátok, milyen büntetést, milyen csapást szánt nektek az Isten!

(Matteo Bandello novellájából, rendező: Kovács Dániel)


Csicsika
Csicsika, az együgyű asztalos és felesége Manté egy kis, takaros házban éldegélnek. Az asszonyt több állandó szerető is látogatja, míg férje a ház mellett dolgozik. Mikor végül a plébános is be akar állni a kliensek sorába, felborul a rend, megpróbálja átverni Csicsikát egy rögtönzött prédikáció segítségével.  Meggyőzi a férjet, hogy nem a földi lét az igazi, hiszen csak a halál után kezdődik az örök élet. Csicsika eldönti: meg kell halnia. A ház körül felgyorsulnak az események, a falu ide csődül, az állatok dalra fakadnak,  Csicsika boldog, mert nemsokára szülei mellett élhet örökké. Vagy hazudtak neki.

(rendező: Szőcs Artur) 

a SzFE rendező szakos hallgatóinak bemutatkozó előadása
A folyami ló, avagy Zytiron, a tengeri katona

Barta Éva, Csányi Dávid, Cseh Judit, Csillag Botond, Csúz Lívia, Géczi Zoltán, Hay Anna, Kárpáti Pál, Molnár Gusztáv, Porogi Ádám, Téglás Márton, Vesztl Zsófia

Díszlet-jelmez: Balázs Juli, Lisztopád Krisztina
Dramaturg: Róbert Juli, Dunkel Petra, Khaled-Abdo Szaida, Marsalkó Eszter
Produkciós vezető: Csóka Tímea
 

Bemutató:
2008. szeptember 11. 19h, Pécs, Zsolnay Gyár, Labor

További előadások:
2008. szeptember 12-13. 19h, Pécs, Zsolnay Gyár, Labor
2008. szeptember 20-21. 18h, Zsámbék, Régi Rakétabázis


--------------

KÍSÉRŐ PROGRAMOK (az előadások előtt - alatt - után):

szeptember 11.
DJ Zöld  

szeptember 12.
Orchestar Varieté

szeptember 13.
Nicoismus koncert 

Forrás: Csóka Tímea
Fotó: Papp Szilvia

süti beállítások módosítása