Évadnyitó

Szeptember elején tartotta évadnyitó társulati ülését a Honvéd Színház, ahol Kátai István mûvészeti vezetõ ismertette az évadtervezetet, kiemelve az új bemutatókat. A múltra való visszatekintés jegyében elmondta, hogy a társulat minden emberi és mûvészi energiáját mozgósította, hogy a szerény létszám ellenére minden elõadás a lehetõ legmagasabb színvonalon valósulhasson meg. Hozzátette, hogy kitartó és kemény munkájukra ebben az évadban is számít, hiszen a társulat nem bõvült, és az új bemutatók száma sem csökken.

Bemelegítésként rögtön szeptember elején a Szíkölök című előadás felújításával kezdődik az évad. A tavaszi munkabemutató után októberben kerül színpadra a Vérnász című előadás, az Anya szerepében Tóth Ildikóval.

Jó hírünk van azok számára, akik nem bírják ki a Honvéd Színház művészei nélkül az előadások közötti hosszabb szüneteket. Domokos László a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, Szőcs Erika pedig a veszprémi Forrás Színházban vendégszerepel. Chován Gábor az Utca-szak társulat, Dióssi Gábor pedig a TÁP Színház előadásaiban bukkan fel különböző helyszíneken. A Honvéd Táncszínház Zene-bona szanaszét című előadása a nagy sikerre való tekintettel továbbra is műsoron marad M. Simon Andrea és Chován Gábor közreműködésével. Gecse Noémi a tatabányai Jászai Mari Színház Boldog ország, avagy ó azok az ötvenes ének című előadásában játssza továbbra is Edit szerepét.
A tavasz több szempontból is mozgalmas lesz a Honvéd Színház életében: a Honvéd Együttes fennállásának 60. évfordulója alkalmából egy "Miniévad" névre keresztelt rendezvény keretében feleleveníti a szkénés évek összes előadását - méghozzá egy héten belül, eredeti és új szereposztásokkal egyaránt; a Mi a szerelem? című előadással pedig Pozsonyba utazik, hogy ott és a környező színházi fesztiválokon bemutatkozzon.
A társulat tervei közt szerepel egy határon túli színházzal való szorosabb, hosszabb távú együttműködés is. Az erről szóló tárgyalások folyamatban vannak.
A Szkéné Színházzal való együttműködés idén továbblép a vendég-befogadó viszonyon, hiszen Regős János rendezőként arcát adja a közös produkcióban készülő, improvizációkon alapuló Facekontroll című előadáshoz.
A sok tennivaló mellett sem merül feledésbe a könnyedebb műfaj - a Honvéd Színház műsorra tűzte a Csókos asszony kamara-operett változatát, illetve a Honfee boo című zenés álmodozást. Mesét mondok, dí dá dú címmel Molnár-Keresztyén Gabriella rendezésében mutatják be a kisebbeknek szóló színpadi fantáziát a Marczibányi Téri Művelődési Központban.


Új bemutatók az évadban:
Vérnász 2008. október 24. 19:00 Szkéné Színház
Mesét mondok, dí-dá-dú 2008. december 6. Marczibányi téri Művelődési Központ
Facekontroll 2009. április R Klub
Honfee Boo 2009. március

Műsoron marad:
Szíkölök  2008. szeptember 15,16,17 19:00 Szkéné Színház
Mi a szerelem?

Forrás: Honvéd Színház

süti beállítások módosítása