Madách Színház

Erõs, sikeres repertoárral készül a Madách Színház csapata. Az évadnyitó sajtótájékoztatón Szirtes Tamás elmondta, hogy a musical-ek mellett könnyedebb komédiákra is készülhet a közönség, többek között lesz Neil Simon premier. A szerzõ neve pedig egyet jelent a teltházzal és a folyamatos humorral, nevetéssel.

De ne szaladjunk ennyire előre, a színház első bemutatója tulajdonképpen felújítás, hiszen az Anna Karenina már szerepelt a Madách műsorán, 2008-ban új szereplőkkel és látványos színpadképpel tér vissza a megrázó, szerelmi történet.
Kocsák Tibor és Miklós Tibor fantasztikus zenés darabjában, kettős szereposztásban többek között találkozhatunk Nyári Szilviával, Polyák Lillával, Sasvári Sándorral, Dunai Tamással, Miller Zoltánnal és Debreczeny Csabával is. Tolsztoj klasszikus műve tökéletes alapanyag volt a szerzők számára, akik az elmúlt évtizedek legmonumentálisabb előadását alkották meg. Anna Karenina a világirodalom női hősei közül talán a legjelentősebb. Október 9-től ismét műsoron a női nem erejének, szépségének és kiszolgáltatottságának eposza.

Az ősz más meglepetést is tartogat, a legismertebb, egyben legkedveltebb musical zseni, Andrew Lloyd Webber idén ünnepli 60. születésnapját, ez alkalomból a teátrum művészei ünnepi koncerttel készülnek november elején. A Best Of Webber című produkció tulajdonképpen komplett színházi estét, élményt nyújt a Művészetek Palotájában. Élő zenekarral, kórussal, jelmezekkel és jelentős színpadképpel elevenítik fel fiatal színészek a zeneszerző pályafutásának legfontosabb állomásait. A műsor végigtekint a páratlanul gazdag életművön, amelyet olyan darabok fémjeleznek, mint a József és a színes szélesvásznú álomkabát, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, A szerelem arcai, Az Operaház Fantomja és a Volt egyszer egy csapat. Az est során ezekből az alkotásokból megszólalnak a már nálunk is közismert dalok, de magyarországi ősbemutatóként olyan Webber-művek - köztük a Tell me on a sunday, a Whistle down the wind és a Sunset Boulevard dalai is elhangzanak, amelyek hazánkban eddig még nem kaptak színpadot. A fellépők névsora önmagáért beszél, énekel majd az Adagio Együttes, Feke Pál, Fonyó Barbara, Gallusz Nikolett, Gáspár László, Krassy Renáta, Ladinek Judit, Magyar Bálint, Mahó Andrea, Nagy Sándor, Polyák Lilla, Posta Victor, Puskás Péter, Rúzsa Magdi, Sasvári Sándor, Sáfár Mónika, Serbán Attila, Szente Vajk, Szulák Andrea, Wégner Judit, Zséda.


Évadnyitó sajtótájékoztató

2009-be lépünk és a jövő év elején már is az elején említett népszerű, amerikai szerző fantasztikus komédiájára válthatunk belépőt. Neil Simon szikrázó szellemességű vígjátékaiban az emberi gyarlóságokat mindig megbocsátó gyengédséggel vesézi ki, s ezzel eléri, azt, hogy a nézők saját gyarlóságukon nevessenek. Legismertebb alkotása talán a Mezítláb a parkban.
Ezúttal a szívek útvesztőjében kalandozhatunk, az És Mennyi Szerelem című romantikus darabjának szereposztása is kuriózum, vendégművészként Csányi Sándor és Fenyő Iván, váltott szereposztásban szórakoztatja majd a tisztelt nagyérdeműt, Oroszlán Szonja és Szente Vajk mellett.

Tavasszal egy izgalmas, Tony díjas musical-é lesz a főszerep, ismét a Művészetek Palotájával közös produkcióban. Érkezik a Contact. Speciális színházi műfajjal állunk szemben, a tánc itt épp oly hangsúlyos szerepet kap, mint a színészi képességek, nehéz, de egyben csodálatos feladat ez egy művész számára. A Broadway-n már bizonyított, most jött el az idő, hogy a honi nézők szívét is rabul ejtse. Külföldi koreográfussal, Tome Cousin-al kel életre a darab. A Contact eleinte hagyományos kétrészes musicalnek készült, később találta meg sajátos formáját. Kiderült, hogy a figurák nem kívánnak énekelni, de nagyon is akarnak táncolni. Végül is egy különleges musical született, három történetből, táncos színészekkel és színész táncosokkal. A mű a tánc és a dráma elegye. Ilyen igényű művet Magyarországon még nem mutattak be.

A jövő évadról pedig csak annyit elöljáróban, hogy aki kedveli az angol humort, és kíváncsi napjaink egyik legsikeresebb zenés előadására, az feltétlenül készüljön, ugyanis a Madách Színháznak ismét sikerült megszerezni egy világsikerű darab játszási jogát. Az elmúlt 3 év legsikeresebb londoni és New York-i produkciója, Monty Python Spamalot-ja volt. És ez a musical lesz látható 2009. szeptember végén a Madách Színházban, non-replica változatban.

Izgalmas évad áll előttünk, jobbnál jobb előadásokkal, adjuk tehát át magunkat a kulturális feltöltődésnek és ne habozzunk, nézzük ki a nekünk tetsző előadást, aztán bátran nézzük meg akár háromszor, négyszer is.

Vass Kata
Forrás: Madách Színház

süti beállítások módosítása