A kör négyszögesítése

20. évfordulóját ünnepli a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház prózai tagozata. Az 1988-1989. évadban az Antigoné címû elõadással debütált az akkor még Iskolaszínházi Társulat. A Jubileumi évad elsõ bemutatóját Katajev: A kör négyszögesítését Smuk Imre rendezi. Bemutató: 2008. október 11-én 19 órakor a kamarateremben.

V. KATAJEV:
A KÖR NÉGYSZÖGESÍTÉSE
- vígjáték -

Szerepelők:
Ludmilla: POLGÁR LILLA
Abram: CSADI  ZOLTÁN
Tonya: LAPIS  ERIKA
Vászja: GASPARIK GÁBOR
Jemeljan: FARKAS ERIK

Díszlet és rendezés: SMUK IMRE

Premier: 2008. október 11., 19 óra
További előadás:
2008. október 14-én, 19 órakor

Szerelmesnek lenni sosem volt könnyű. Sem a húszas évek Szovjetuniójában, sem napjainkban. Két barát él egy lerobbant egyszobás lakásban. És egy napon nősülnek meg...És mindketten eltitkolják a másik előtt, hogy ifjú feleségüket ebbe a lakásba "költöztetik". És kezdetét veszi a félreértések, sértődések, mellébeszélések, elszakadások, egymásra találások, hitszegések és fogadkozások komédiája, hogy végül...

Hogy ilyen körülmények között a házassági kötelékek milyen tartósak lesznek, az legyen az előadás titka, mely társulatunk öt fiatal színészének biztosít remek szerepeket.

A múlt század húszas éveiben írt vígjáték könnyed dialógusvezetésének, dinamikus helyzetteremtésének és fordulatos cselekményvezetésének köszönhetően kiállta az idő próbáját és gyakori darabja a színházaknak.

Forrás: Bartók Kamaraszínház, Dunaújváros

süti beállítások módosítása