Bemutatók a Magyar Színházban

2008. október 4-én, szombaton kerül bemutatásra a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán Fráter Zoltán: ÉDES RÓZÁM! - Déryné szerelmes élete - címû  mûve. A címszerepet Csomor Csilla alakítja. Rendezõ: Õze Áron. A magyar színházmûvészet hõskorát idõzõ mû elõjátéka Vörösmarty Mihály: ÁRPÁD ÉBREDÉSE címû,  színházavató költeménye lesz, Iglódi István rendezésében.

"A magyar színházművészet egyik legemlékezetesebb eseménye a Pesti Magyar Színház megnyitása volt 1837. augusztus 22-én. A "nemzeti" jelzőt az új színház igaz még nem viselte a nevében, de viselte - működése első percétől kezdve - rendeltetésében. Ezt érezhették mindazok, akik 167 évvel ezelőtt ott ültek az új színházépület nézőterén és részesei voltak annak a bensőséges ünnepnek, amely e színház születését köszöntötte..."


"Csomor Csilla  álmából és Déryné visszaemlékezéseiből született meg az egyórás, egyszemélyes előadás. Mit tehet egy alig 20 éves lány 1813-ban, ha kitartó udvarlás után megkérik a kezét? Igent mond egy áldatlan házasságra és menekvésként a színpadot választja... Déryné Széppataki Rózának, a magyar színjátszás hőskorszakát köszönhetjük. Csomor Csillát, a Magyar Színház művésznőjét szinte diákkora óta foglalkoztatta, ahogy ő fogalmaz, az áldott, vert sorsú színésznő élete..."

 

>>RÉSZLETES SZEREPOSZTÁS ÉS ISMERTETŐ<<

 

Eredeti cikk

 

süti beállítások módosítása