Színikritikusok Díja

Hétfõn, szeptember 29-én este a budapesti Kamrában adták át a Színikritikusok Díjait a 2007/2008-as évadra. A díjazottak listáját minden évad végén a magyarországi Színikritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján állítják össze.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Ványa bácsi című produkciója újabb elismerésnek örvendhet: a Színikritikusok Céhe Andrei Şerban rendezésének ítélte oda a Legjobb Előadás díját. A kritikusok szavazatai alapján ezt a díjat, a kolozsvári előadással megosztva, a Pécsi Nemzeti Színház A képzelt beteg (rendező: Mohácsi János) című produkciója is kiérdemelte.


Jelenet a Ványa bácsi c. előadásból
fotó: Bíró István

A Színikritikusok Díja - amely az UNITER (Román Színházi Szövetség) díjjal egyenrangúnak tekinthető - méltó folytatása a Ványa bácsi sikereinek: az előadás már elnyerte a 2007-es év Legjobb Előadás, Legjobb Rendező (Andrei Şerban) és Legjobb Férfi Alakítás (Hatházi András) UNITER díját. A produkció 2008 őszén a budapesti Nemzeti Színházban, illetve Bukarestben, az Európai Színházi Unió Fesztiválján vendégszerepel.

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása