Színházi és drámaírói mesterkurzus

Október 25-én indul a Magyar Író Akadémia színházi és drámaírói mesterkurzusa, ahol Békés Pál, Forgách András, Kárpáti Péter, Müller Péter, Radnóti Zsuzsa és Spiró György tanítják a drámaírás mesterségét. Az utolsó helyekre még lehet jelentkezni.

A szépírói mesterkurzusairól ismert Magyar Író Akadémia olyan speciális mesterkurzust indít, ahol az írás mesterségén belül a drámaírás specifikus jellemzőit, technikáit, a színházi folyamatok működését, a dramaturgia alapjait, a kortárs drámairodalom sajátosságait tanulhatják meg a hallgatók. Az I. szemeszter során főként a drámai és színházi gondolkodást, drámai szerkesztést, a drámai karakterekben való gondolkodást, a műfaji és stiláris sajátosságokat, a színdarab-írás elveit ismerik meg a hallgatók. A II. szemeszteren jeleneteket, párbeszédet, drámai szituációkat írnak a hallgatók, novellát, elbeszélést dramatizálnak, dramaturgiai beavatkozásokat, javításokat, szövegátdolgozást végeznek. A hallgatók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a színház világával, színházi próbákon vehetnek részt és találkozhatnak olyan dramaturgokkal, akik kortárs darabokat keresnek színházi előadásra. Az első szemeszter előadás-sorozatát követően a hallgatók a második szemeszteren kiscsoportos műhelymunka során Kárpáti Péter és Békés Pál vezetésével sajátíthatják el a drámaírás műhelytitkait. A képzés moderátora, a mesterkurzus házigazdája Hegyi Árpád Jutocsa lesz. Az október 25-én induló színházi és drámaírói mesterkurzus utolsó néhány szabad helyére még lehet jelentkezni a 06 20 338 1078-as vagy a 06 1 266-7601-es telefonszámokon.

Kiknek szól a képzés?
A dramaturgia, színház iránt érdeklődők / Irodalmat kedvelő pedagógusok, magyar szakos szaktanárok / Bölcsész beállítottságú, irodalomkedvelő fiatalok / "Asztalfiók" írók, költők: mindazok, akiknek írói ambícióik vannak a drámaírás terén/ drámapedagógiával foglalkozó tanárok / diákszínjátszó csoportok tagjai, irányítói, rendezői / már gyakorló írók, akik ebben a műfajban is kipróbálnák magukat.

Magyar Író Akadémia

süti beállítások módosítása