Kováts Kriszta: ARANY-ÓRA

Kováts Kriszta a határterületeken érzi a legjobban magát. Ezért játszik, zenél és az utóbbi idõben rendez is. Az ARANY-ÓRA sok mûfajt ötvöz egybe: koncert és színház, képzõmûvészet, video és irodalom.  Arany János balladái hangzanak el csak énekhanggal, azaz  a cappella,  több szólamban.


ARANY-ÓRA
Kováts Kriszta - ének, rendező
Fool Moon Énekegyüttes
Szirtes Edina Mókus - hegedű
Farkas Gábor "Gábriel" - ének, rajz, látvány
Keönch László - beatbox
Korai Zsolt - videoanimáció
Ruttka Andrea - ruhák

Az elhangzó balladák:
-
Mátyás anyja
- Vörös Rébék
- Árva fiú
- Hídavatás
- Éjféli párbaj
- Zách Klára
- Tetemre hívás
- Népdal
- A walesi bárdok
- Ágnes asszony


• ARANY - ÓRA | ÁGNES ASSZONY - mozgóképes ajánló

Kovátsműhely Produkció

Kováts Kriszta eddigi albumain a szöveg mindig nagyon fontos szerepet játszott. Gallai Péter, Vedres Csaba és Fábri Péter dalai rock-sanzonok voltak, a zenés színpadról érkező színésznő-énekesnő azonban több műfajban is szereti kipróbálni magát. Így énekelt a világzenét játszó Kolinda együttessel, klubjában, a Kovátsműhelyben vendégül látta a magyar zenei élet szerzőinek színe-javát, s ott Déstől Sebőig, Lovasitól Bródyig mindenki együtt muzsikált vele. A legjobban mégis a határterületeken érzi magát, ezért aztán színpadon is játszik, zenél, és az utóbbi időben rendez is.
Ez az estje sok műfajt ötvöz, s ami így megvalósul, az egyszerre koncert és színház, irodalom, képző- és videoművészet. Arany János balladái hangzanak el a cappella - azaz hangszeres kíséret nélkül, "csak" a mindent kifejezni képes énekhangon, több szólamban. Szörényi Levente klasszikusa, a Vörös Rébék előtt és után Szirtes Edina Mókus új dalai szólalnak meg.
Kováts Kriszta partnere a Fool Moon férfi énekegyüttes mellett Farkas Gábor "Gábriel" lesz, aki nemcsak énekesként, hanem képzőművészként is meghatározza a produkciót. Az ő képei és élőben készülő rajzai adják a látványt, Korai Zsolt videoanimátor segítségével. A ritmusszekciót egy beatboxos (szájdobos) előadó, Keönch László alkotja, s a fiatalok körében népszerű beatbox élővé, maivá teszi a klasszikus verseket.
Az izgalmas előadás bemutatója idén márciusában nagy sikert aratott a Művészetek Palotájában, s ez bizonnyal ezúttal is így lesz.
A koncert egyben a mostanra megjelenő Arany-óra CD lemezbemutató koncertje. Az előadás végén a művészek dedikálják az albumot.

--------------

ARANY-ÓRA
Előadás időpont: 2008. október 19. vasárnap 15:00 - 16:30
MÜPA - Fesztivál Színház
Jegyárak: 700.- 1400.- 2200.- Ft

süti beállítások módosítása