6árontúl_köv

 MESEJÁTÉK ŐSBEMUTATÓ 

Király Kinga Júlia A SZERENCSE FIA című, magyar népmesék nyomán készült mesejátékának az ősbemutatója szerepel a 2008/2009-es évad első premierjeként a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának műsorán.

Hol volt, mindig volt, volt egyszer, kétszer, s nagyon sokszor, volt egy szegény öregember, akinek az ő ükapjától megörökölt arany garasán kívül nem is volt semmije... És amelyik történet így indul, az már biztosan átrepít a mesevilágba, ahol a szegényembernek természetesen van három fia, a királynak három lánya, és van banya meg három ördög, és fordulatos cselekménymozzanatok. Szereplők: Györffy András Jászai díjas, Ördög Miklós Levente, Meszesi Oszkár, Bartha László Zsolt, Korpos András, Bokor Barna, Bányai Kelemen Barna, Kárp György, Berekméri Katalin, Csíki Hajnal, Tompa Klára, Balázs Éva, Ráduly Zsófia, Kónya Ütő Bence, Fekete Zsolt. Rendező: Király István, díszlet- és jelmeztervező: Labancz Klára, dramaturg: Király Kinga Júlia, zene: Király István, koreográfus: Orza Călin.

      Az ősbemutatóra 2008. október 12-én, vasárnap délután 5 órakor kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

      További előadások:

            2008. október 16, csütörtök délelőtt 10 óra

            2008. október 24, péntek dél 13 óra

            2008. október 29, szerda délelőtt 11 óra

süti beállítások módosítása